The Flying Dutchman Nomad Brewing Company

The Flying Dutchman Nomad Brewing Company

Dromerige, spannende recepten & brouwen van fantastische bieren

Dat is de leuze van The Flying Dutchman Nomad Brewering Company. Deze “brouwerij” is het project van de Nederlander Ronald De Waal. Met meer dan 20 jaar brouwervaring is Ronald één van dé pioniers in de wereld van de speciaalbieren.

Ronald houdt ervan om onderweg van brouwerij naar brouwerij te rijden en te fantaseren en te experimenten met nieuwe, dromerige recepten. Vandaar ook de naam van zijn project: The Flying Dutchman Nomad Brewing Company.

Bij Bierparadijs vindt je 4 van zijn speciaalbieren:

Tree Hugging, Wood Chopping, Mother-Nature Loving IPA

We zouden allemaal vaker een boom moeten omhelzen. Dat is een wetenschappelijk feit. Nu kan je het gemakkelijk en veilig doen, door te genieten van deze mooie, gebalanceerde IPA (6%). Gebrouwen met 3 soorten hops levert het een zeer frisse citrus smaak op die mooi wordt gecombineerd met een subtiele pijnboom smaak. De langdurige afdronk komt met hints van hout en vanille.

More Complicated Than Your Girlfriend Stout

Ja, je houdt van haar. Maar oh boy, wat kan ze moeilijk zijn. Maar dan nog, zou je willen dat ze een een saaie, massaal geproduceerde pils zou zijn? Natuurlijk niet. Daarom creëerden zij deze stout (8%). Zij is gerijpt op koffiebonen, cacaobonen, Bourbon vanille bonen en Tahitiaanse vanille bonen. Klinkt dat lekker? Deze stout is geladen met donkere, geroosterde mout. Je mond zal worden gevuld met koffie en chocolade smaken, ondersteund door de warmte van vanille. Daar klinken we op!

Flower Power Hippy Dippy All Things Pretty American Amber

De jaren zestig zijn verdwenen, maar het is nog altijd een goed idee om te verleiden, muziek te luisteren en te chillen met een bier. Deze vredelievende, Amerikaanse Amber (4,7%) wordt gebrouwen met 4 verschillende hopsoorten en is gerijpt op Hibiscus bloemen. Is dat niet mooi? De prachtige kleur is afkomstig van de donkere mouten en rode bloemen. Je proeft bovendien een vleugje citrus en passievrucht. Het is terug flower power, baby!

More Dry And Sour Than Your Mother In Law Saison

Ja, we weten het. Niet alle schoonmoeders zijn droog en zuur. Sommigen zijn zelfs heel dragelijk, misschien zelfs zoet. Maar je begrijpt ons. Dit bier wordt gebrouwen met Japanse hop en is gekruid met koriander en sinaasappelschil. Dankzij speciale gist is het zo droog als Engelse humor. Of je schoonmoeder. Beeld je schoonmoeder met zuurpruim gezicht in. Dat is precies hoe het voelt wanneer je deze mooie Saison (4,7%) proeft.

Kom jij 1 van deze prachtige, benaamde bieren proeven?

The Flying Dutchmen Bierparadijs