Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Zaterdag 2 juni 2018: Leffe Ruby & Jupiler 0.0%

Op zaterdag 2 juni hebben we weer 2 heerlijke degustaties voor jullie in petto. 2 kleppers van AB-Inbev zijn te proeven in onze winkel!

Leffe Ruby is een robijnrood, verfrissend bier dat ontstaan is uit de unieke combinatie tussen het abdijbier, een fijne toets van hout en het delicate aroma van rode vruchten.
Enkel ervaren handen slaagden erin om de eeuwenoude handelingen onder de knie te krijgen die Leffe Ruby de typische rode kleur en smaak van een abdijbier bezorgen. De natuurlijk frisse smaak en de subtiele toetsen van kruiden, rode vruchten en rozenhout brengen uw smaakpapillen meteen in vervoering. Maar in een Leffe kelkglas onthult dit bier pas écht al zijn charmes.
Leffe Ruby is overheerlijk bij aperitiefhapjes met verse geitenkaas en rode vruchten of met rauwe ham en meloen. Dit bier bevat 5% alcohol en wordt best bij een temperatuur van 5°C in een kelkglas geserveerd, zodat alle verschillende aroma’s vrijkomen.

Ontdek Jupiler 0.0%, de alcoholvrije Jupiler. Jupiler 0.0% heeft de verfrisende smaak van echt bier. Het dankt zijn smaak aan een uniek brouwproces op basis van de karakteristieke ingrediënten van Jupiler. In tegenstelling tot vele andere alcoholvrije bieren, wordt Jupiler 0.0% eerst volledig gegist en dan gede – alcoholiseerd.
Zo komen we aan een Jupiler met 0.0% alcohol en een heerlijke biersmaak. Nu kan je op elk moment van een frisse Jupiler genieten. Schol!

Kom jij deze 2 kanjers zaterdag proeven in onze winkel?

Degustatie Leffe Ruby & Jupiler 0.0% - Bierparadijs

Zaterdag 19 mei 2018: Pater Lieven

Op zaterdag 19 mei kan je 3 heerlijke Pater Lieven bieren van Brouwerij Van Den Bossche komen degusteren bij Bierparadijs!

Pater Lieven Blond (6.5%):
Fruitig, lichtzoet en zacht bitter.
Pater Lieven blond is een bleekgeel bier. Het dankt zijn fijne, witte schuim aan mooi parelend koolzuurgas.
In de neus vechten mout en bloemen om de aandacht terwijl een lichte bitterheid opduikt. De smaak is lichtzoet en zacht-bitter tegelijk. De droge afdronk hint naar de iets scherpere bitterheid van pompelmoes.

Degustatie Pater Lieven - Bierparadijs

Donderdag 17 mei 2018 & Donderdag 24 mei 2018: Malheur 8, Troubadour Jack’s Precious IPA & Bacchus Vlaams Oud Bruin

De volgende 2 donderdag kunnen jullie maar liefst 3 heerlijke bieren degusteren bij Bierparadijs!

Malheur 8 is een 100% natuurlijk bier dat gebrouwen is volgens de oude tradities en gerijpt gedurende 2 maanden in de kelders van de brouwerij. Het heeft een fris aroma met toetsen van citroen en pompelmoes en bloemen. Er is een lichte geur van kruiden waarneembaar. Malheur 8 heeft een droge smaak, met citrus-smaak en een vleugje sherry.

Troubadour Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%. Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren.

Bacchus Vlaams Oud Bruin verrast door de fruitige en bloemige aroma’s. Dit bier neigt qua smaak naar wijn. De zurigheid, met toetsen van balsamicoazijn, is minder uitgesproken dan bij andere Vlaamse roodbruine bieren. Erg verfrissend, met een aangename afdronk. Naast de zurigheid valt de lichte karameltoets op door het gebruik van gebrande mouten. Bacchus Oud Bruin is het basisbier voor het Bacchus Frambozenbier en het Bacchus Kriekenbier.

Kom jij ze ook proeven?
Tot dan!

Degustatie Malheur, Troubadour & Bacchus - Bierparadijs

 

Zaterdag 5 mei 2018: Bux

Zijn jullie klaar voor een nieuwe degustatie? Op zaterdag 5 mei 2018 kunnen jullie de heerlijke bieren van Bux degusteren bij Bierparadijs.

Dieter Van Biervliet ontwikkelde pas recent zijn passie voor het bierbrouwen. Eerder toevallig kwam hij in aanraking met dit product. Maar eens gebeten door het brouwvirus ontwikkelt hij met passie en heel veel gevoel voor smaak verschillende streekbiertjes.

Bux Amber is een goudgeel bier met een verfijnde schuimkraag. Het aroma wordt gekenmerkt door caramel, toffeetoetsen en biscuit. Goede balans tussen de mout en de bitterheid van de hop. De pareling draagt bij aan een prettig mondgevoel. Het zoete vloeit mooi uit zonder plakkerig te zijn.

Bux Bruin is een donker bruin bier met een stevige schuimkraag. De soorten mouten zorgen voor zijn verfijnde aroma. De geur van rozijnen en bruine suiker maken het bier speciaal. Rozijnen geven een mooie aanzet en de hop bitterheid geeft net genoeg tegengewicht zodat het bier van zich laat genieten.

Bux Blond heeft een mooie carbonatie die een perfecte schuimkraag oplevert. De gist prikkelt de neus, en doet je verlangen naar een slok. De smaak is licht mondig met een mooie zachtbittere afdronk die een tijdje blijft hangen en je doet verlangen naar meer.

Bux Tripel heeft een mooie goudgele schuimkraag die blijft kleven aan het glas. Lichtfruitig aroma met toetsen van honing. Zoete aanzet, meduim body die de alcohol goed maskeert. In de uitvloei komt het bitter naar voren en doet naar meer verlangen.

Kom jij ze snel ontdekken bij Bierparadijs?

Bux Beer - Degustatie Bierparadijs