Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Zaterdag 17 november 2018: Brouwerij Van Steenberge

De eindejaarsperiode komt dichterbij en onze weekends in de winkel geraken goed gevuld met nieuwe degustaties. Op zaterdag 17 november 2018 kan je bij Bierparadijs namelijk een heleboel (7!) lekkere biertjes van Brouwerij Van Steenberge proeven.

Gulden Draak (10.5%)
Een uniek, Belgische speciaalbier dat geen gelijke vindt: een sterke, donkere tripel met hergisting op fles. Voor de hergisting wordt gebruik gemaakt van een wijngist die ook zijn bijdrage levert aan de weergaloze smaak

Gulden Draak Quadrupel (10.5%)
Het bijzonder rijk en complex smaakpalet en de volle schuimkraag van de “gewone” Gulden Draak vind je ook terug bij de Gulden Draak 9000 Quadruple. De zoete toetsen van caramel blijven evenwel voorbehouden aan de Gulden Draak.

Het nieuwe recept op basis van 3 verschillende moutsoorten toegevoegd in een hoeveelheid van 4 maal het gehalte in pilsbier, bezorgt de Gulden Draak 9000 Quadruple een diepgouden amberkleur en een licht fruitig aroma. Samen met de zachte en licht zoete smaak zorgt dit voor een prachtig afgerond bouquet.

Augustijn Blond (7.5%)
Het is een bier dat zowel gewaardeerd wordt op recepties, dankzij de milde en zachte maar zéér rijke smaak, als op een ontspannen degustatiemoment. Kortom, Augustijn is een bier voor elke gelegenheid.
Wanneer u het bier jong drinkt (tot drie maand na bottelen) zal u een fruitige en hoppige smaak ervaren. Als u het bier laat rijpen, wordt de kleur dieper en de smaak meer uitgesproken.

Augustijn Donker (8%)
De Augustijn Donker is de logische aanvulling van de reeds langer bestaande bieren Augustijn Blond en Augustijn Grand Cru en is een écht bier van 8% alc. vol. dat zowel de occasionele als de doorgewinterde bierliefhebber weet te bekoren!

Met zijn schitterend evenwicht tussen aroma, smaak en afdronk zorgt Augustijn Donker voor de perfect aanvulling van het Augustijnbieren gamma dat het heerlijke smaakpalet van onze rijke Belgische biercultuur weerspiegelt. Het bier is niet uitgesproken zoet, wat de meeste van een donker speciaalbier verwachten. Het smaakt eerder licht gerookt met toesten van noten en karamel.

Augustijn Grand Cru (9%)
Naast de Augustijn blond en donker, bestaat het bier ook in een Grand Cru versie; de “tripel” zeg maar. Iets minder bekend, maar volgens vele bierliefhebbers zonder twijfel één van de beste en fijnste bieren van brouwerij Van Steenberge.

Piraat (10.5%)
Piraat is een licht amberkleurig bier met een volle, witte schuimkraag die u overweldigt met een aroma van bittere, kruidige, moutige en alcoholische geuren. Vervolgens een perfect samenspel van moutige, zoete en hopbittere smaken waarop een lange, lichtzoete afdronk met bittere ondertoon volgt.

Piraat Triple Hop (10.5%)
Dit bier wordt gemaakt naar inspiratie van de IPA cultuur in de Verenigde Staten.
Voor de productie van de Piraat Tripel hop werden vier extra hopsoorten toegevoegd aan de klassieke Piraat. De receptuur wordt jaarlijks aangepast, afhankelijk van de beschikbaarheid van de hopvariëteiten.
Dit jaar heeft Brouwerij Van Steenberge gekozen voor een combinatie van Saaz, Tetra en Aurore. Het sterke hoparoma is afkomstig van de cascade hops die worden gebruikt tijdens de dryhopping (toevoegen van hop in de lagertank). De meerwaarde van de extra hopvariëteiten aan Piraat is ronduit … fantastisch!!
Deze triple heeft een zeer droge afdronk.

Hergisting zowel op fles als vat zorgt voor een jarenlange houdbaarheid met smaakevolutie.

Hopelijk kom jij ook en ontdek je ook de vele acties op de Van Steenberge biertjes!

Het Bierparadijs team.

Degustatie Van Steenberge - Bierparadijs

Zaterdag 10 november 2018: Delirium

Op zaterdag 10 november is het Delirium degustatietijd bij Bierparadijs! Het volledige assortiment van Delirium is te proeven in onze bierwinkel. Kom jij dit lekkere roze olifantje ook ontdekken?

DELIRIUM TREMENS
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Bleek blond, de fijne en regelmatige pareling zorgt voor een fijne, stabiele schuimkraag.
Geur: Licht moutig, flinke touch alcohol, kruiderig.
Smaak: Een flinke scheut alcohol ontvlamt als het ware in de mond, die de tong en het gehemelte werkelijk opwarmen. De smaak is ook gekenmerkt door zijn rondheid. De afdronk is sterk, lang en droogbitter.

DELIRIUM NOCTURNUM
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Donker bruin-rood. Een compacte wit-gele, stabiele en wandklevende schuimkraag.
Geur: Goede neus met toetsen van caramel, mokka en pure chocolade. Ook de kruiden zoals drop en koriander komen tot uiting.
Smaak: De aanzet heeft een zeer goed mondgevoel, alcohol en zacht. Daarna krijgt men meer en meer de bitterheid op het voorplan, die gedeeltelijk komt van de hop.

DELIRIUM CHRISTMAS
Alcoholvolume: 10% VOL.
Kleur en uitzicht: Kastanje amber. Een fijn, wit, romig en wandklevend schuim.
Geur: Een complex geheel van caramelmout, fruitigheid, kruidigheid, zoetheid van de alcohol.
Smaak: Flinke portie alcohol, sterk kruidig, lichte bitterheid. De afdronk is zoet, kruidig en licht bitterig.

DELIRIUM ARGENTUM
Alcoholvolume: 7,0% VOL.
Kleur en uitzicht: Rood amber, zeer dichte en fijne witte schuimkraag.
Geur: Kruidig, citrus, pompelmoes, ook een vleugje karamel in de neus.
Smaak: Volmondig, intens en touch karamel. Kruidig, citrusachtige bitterheid. Complexe en zeer aangename, frisse, volle en bitterige afdronk.
Geschiedenis: Speciaalbier gecreëerd nav het vijfentwintig jarig bestaan van de Delirium Tremens. Gebrouwen met 6 verschillende hoppen waarvan 3 met dry-hopping.

DELIRIUM DELIRIA
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Een bleek blonde kleur en fijn, wit romig wandklevend schuim.
Smaak: Een aangenaam sprankelend koolzuurgehalte zorgt voor een zachte, ronde smaakbeleving. Het aroma is zeer evenwichtig met een fruitige, bloemige achtergrond en een eerste impressie van chardonnay dat evolueert naar een kruidig, mild hoparoma. De smaak is zeer volmondig en uitgebalanceerd met fruitige tonen van appel en chardonnay druiven. Deliria heeft een fijne, milde bitterheid in de afdronk en een prachtig, rond mondgevoel met een mooie evolutie.
Speciaalbier 1 keer per jaar gebrouwen in het kader van internationale vrouwendag.

DELIRIUM RED
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Diep donkerrode kleur, met een lichtroze, compacte en wandklevende schuimkraag.
Geur: Zacht fruitig aroma, met hints van amandel, mild zure krieken en kersen in de neus.
Smaak: Zoete en zacht fruitige aanzet, mooie equillibratie tussen zoet – zurig. Zeer goed dessertbier.

Tot dan!

Delirium Degustatie - Bierparadijs

Zaterdag 27 oktober 2018: Seef, Super Cadix & Bootjes Bier

Kom jij op zaterdag 27 oktober 2018 3 heerlijke bieren van de Antwerpse BrouwCompagnie degusteren bij Bierparadijs?

SEEF (6%)
Seefbier is een kruidig bier en heeft een frisse, zacht kruidige en granige smaak.

Seef of Seefbier is de naam van een in de 19e eeuw erg populair Antwerps bier. Het werd verkocht tot in de jaren dertig van de vorige eeuw. De Antwerpse Brouw Compagnie heeft het op 9 maart 2012 opnieuw op de markt gebracht; een troebel blond bier met een kruidige smaak. Seefbier is een historische Belgisch speciaalbier van de stad Antwerpen, gedurende meer dan een eeuw was dit bier het meest gedronken in de stad. Het is zo populair geweest dat er een deel van Antwerpen ” de Seefhoek ” er naar vernoemd is

SUPER CADIX (5.6%)
Uniek speciaalbier van lage gisting, combineert de drinkability van een lager, met het karakter en mondgevoel van speciaal bier en aangename hop bite. Blend van 5 hopsoorten van 3 continenten.

BOOTJES BIER (7%)
Bootjes Bier is een vol bier met een overduidelijk hop aroma met een rode amber kleur van Belgische en Amerikaanse soorten, de smaak is kruidig met noten gember en koriander met een lang aanhoudende en volle afdronk. Dit bier heeft ons doen verassen! Bierhommage aan de beroemde Antwerpse Red Star Line rederij.

Tot dan!

Seef Degustatie - Bierparadijs

Zaterdag 20 oktober 2018: Brouwerij Maenhout

Brouwerij Maenhout is een artisanale brouwerij, gelegen in Pittem.

Eind 2009 zijn Thijs Maenhout en Birgit De Rammelaere gestart met de brouwerij in de voormalige bedrijfsgebouwen van de bouillonfabriek Gerdox, tussen Tielt en Meulebeke. Ze zijn gestart met een 2de hands brouwinstallatie die een capaciteit had van 5 hl. Bottelen en etiketteren gebeurde volledig handmatig, fles per fles.

In 2014 hebben ze de stap gezet om uit te breiden en te automatiseren. De brouwzaal in Meulebeke had niet voldoende capaciteit, vandaar dat ze beslist hebben om te verhuizen. Het nieuwe pand is gelegen in Pittem, langs de Brugsesteenweg.

Begin 2015 werd de nieuwe brouwerij in dienst genomen. Deze heeft een capaciteit van 1200 hectoliter per jaar. Er werd tevens geïnvesteerd in een tegendruk bottellijn die het mogelijk maakt om 2000 flesjes per uur af te vullen en een goede kwaliteit garandeert. Bovendien hebben ze ook een test installatie met een capaciteit van 60 liter. Hierop worden nieuwe bieren ontwikkeld en is er ook plaats voor eenmalige, seizoensgebonden bieren.

Welke bieren kan je zaterdag proeven?

KOEKETIENE
Type: Tripel – Blond (alc.vol 8.5%)
Geur: Fruitig, appelsien, mandarijn, honing
Smaak: Lichtzuur, citruus en abrikoos.
Nasmaak: Zacht bitter
Naam: De naam Koeketiene is ‘ruiten 10’ in het kaartspel; bovendien is het een verbastering voor het Franse woord ‘concubine’, dat vooral in regio Gent veel gebruikt wordt.

FERRE
Type: Quadrupel (alc.vol 10%)
Kleur: Amber
Geur: mouterig
Smaak: mouterig, alcohol, warmte, caramel
Nasmaak: Bitter
Naam: Het bier werd gebrouwen als eerbetoon aan Pater Ferdinand Verbiest, afkomstig uit Pittem. Ferdinand Verbiest was een Vlaamse Jezuïet, missionaris en astronoom.Zijn levensverhaal kan je op een originele en interactieve manier ontdekken in het bezoekerscentrum Ferdinand Verbiest in het gemeentehuis van Pittem.

HOPPA HONTAS
Type: Blond – IPA (alc.vol. 6.5%)
Geur: Hoppig, citrus
Smaak: Bitter
Nasmaak: Droog bitter
Hop: Er worden verschillende varianten gemaakt van de Hoppa Hontas; telkens met een andere hopsoort. Gebruikte hopsoorten zijn Amarillo en Sorachi Ace. De verschillende varianten zijn niet gelijktijdig beschikbaar.
De editie van dit jaar is gemaakt met Equinox hop

BLINDE MOL
Type: Blond (alc.vol 6,5%)
Kleur: Blond
Geur: Fruitig
Smaak: Bitter, verfrissend, citrus
Nasmaak: Bitter
Naam: Het bier werd oorspronkelijk gebrouwen voor de firma Graszoden David Lannoo uit Pittem en wegens goed gedrag in ons vast gamma beland. De naam brengt ook een link naar het diertje dat zijn thuis vindt in vele graszoden. Bij de receptuur werd gezocht naar een passende grassmaak.

Tot dan?
Bierparadijs

Degustatie Brouwerij Maenhout - Bierparadijs

Zaterdag 29 september 2018: Lamoral & Buffalo Belgian Bitter

Kom jij op zaterdag 29 september 2018 ook de Lamoral & Buffalo Belgian Bitter van Brouwerij Van Den Bossche proeven bij Bierparadijs?

LAMORAL (8%)
Op last van Alva, de gevreesde Spaanse landvoogd, werd graaf Lamoral degmont (zoals hijzelf zijn naam spelde), samen met zijn vriend graaf van Hoorne in 1568 onthoofd op de Grote Markt in Brussel. Zottegem, de stad waar hij woonde en ook begraven werd riep 2018 dan ook uit tot Egmontjaar om deze tragische gebeurtenis gepast te herdenken.

Daar heeft brouwerij Van den Bossche uit het naburige Sint-Lievens-Esse niet op gewacht. Reeds in 1987, bij de oprichting van de plaatselijke Kiwanis – afdeling, lanceerde brouwer Ignace Van den Bossche – het 8 vol % sterke bier Lamoral degmont om de club te steunen en de bekendste inwoner van Zottegem te eren. Dit bier was meteen het eerste bier uit het assortiment dat op fles hergiste. Samen met Pater Lieven en Buffalo beschikt brouwerij Van den Bossche aldus over 3 historische bieren.

Kleur: goudblond
Geur: mout – gember –mandarijntjes
Smaak: Pompelmoesbitter – peperachtig kruidigheid – licht zoetig
Afdronk: fijne bitterheid

BUFFALO BELGIAN BITTER (8%)
Buffalo bitter is goudblond en gekroond met een witte en fijne kraag dik schuim. Fijne, kruidige hop overheerst in de neus, samen met een tikkeltje alcoholzoet. Op een bittere en volmondige smaak van dit mooie degustatiebier van 8% abv volgt een aangename nabitterheid, die drogend werkt in de mond.

Smaak: Bitter, kruidig en drogend.

Tot dan!

LAMORAL & BUFFALO BELGIAN BITTER - Bierparadijs

Zaterdag 22 september 2018: Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus is een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van Nederland, Utrecht. Met stoom brouwen zij ambachtelijke bieren op hun koperen installatie. Ze maken bieren die ze zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn, maar wel verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit hun eigen proeflokaal. Wat hebben ze in hun assortiment?

BRUTUS (6%)
Zoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk. Citrustonen door Amerikaanse hopsoorten. De lage gisting zorgt voor een goede doordrinkbaarheid. Winnaar van ‘Het meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht’.

HIGHHOPS (6%)
Als de Engelsen thee gingen halen in India, deden ze extra hop en wat meer alcohol in hun bier voor de houdbaarheid. Vijf soorten hop die verrassende frisse tonen geven met een niet te zware bittere afdronk.

PANDORA (6%)
Fris, fruitig en licht bitter bier. Een echt session. Het medium koolzuurgehalte zorgt ervoor dat de smaak nog beter tot zijn recht komt.

STOUT 8 (8%)
Engelse hop en verschillende geroosterde moutsoorten. Perfecte smaakbalans tussen verse koffie en chocolade. Romig en vol. Met een aangenaam bittertje.

Kom jij Brouwerij Maximus snel ontdekken bij Bierparadijs tijdens de degustatie?

Brouwerij Maximus - Degustatie - Bierparadijs