Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Donderdag 8 maart 2018 & donderdag 15 maart 2018: Duchesse De Bourgogne, Urthel Hop-It & Broeder Jacob Double Port 9°

Op donderdag 8 maart 2018 zijn er maar liefst 3 bieren te degusteren bij Bierparadijs!

Duchesse De Bourgogne is een bier van gemengde gisting. Het is een zoet-fruitig bier met een aangename frisse afdronk. Het bier wordt gebrouwen met diep gebrande mouten en overjaarse hop met een laag bitterheidsgehalte. Na de hoofdgisting en lagering rijpt de Duchesse De Bourgogne nog maandenlang verder in eikenhouten foeders. De in het eikenhout aanwezige looistoffen geven haar fruitig karakter. Duchesse De Bourgogne heeft een volle, zoete en frisse smaak: een robijnrood juweel van 6.2 % vol., dat het best geschonken wordt in een kelkvormig glas tussen de 8 en 12 °C. Een volmaakt bier.

Urthel Hop-It is een heel bijzonder en eigenwijs speciaalbier van 9.5% met uitzonderlijk hoge, maar verfijnde bitterheid. Geïnspireerd op mooie Amerikaanse tradities met bijzondere Europese aromatische hopvariëteiten. Een geslaagde ontdekkingstocht zorgt voor de natuurlijke en verrassende bitterheid van een Indian Pale Ale. Een smakelijke omlijsting van fluweelzachte kazen of lichte fruitsoorten.

Broeder Jacob Double Port 9° is het eerste Belgische bier waar echte porto aan het bier werd toegevoegd. Deze tawny porto van het domein PORTAL D’AZENHA in de Douro vallei in Portugal, heeft 5 jaar gerijpt op een eiken vat en heeft in zijn smaakpallet zowel toetsen van eik, amandel, noot als pruim. Door toevoeging van deze porto krijg je een ware smaakexplosie in het bier en zorgt dit ook voor een zeer lange afdronk. De kleur van het bier is zeer donker en de zeer stabiele schuimkraag heeft een koffiekleur. Daarnaast heeft dit bier een zeer mooie volmondig- en romigheid en een subtiele zoete toets.

Kom jij ze snel ontdekken?

Bierparadijs Duchesse De Bourgogne, Urthel Hop-It & Broeder Jacob

 

Vrijdag 22 & zaterdag 23 december 2017: Malheur

Net voor Kerst zorgen we er voor dat jullie al goed in de stemming kunnen komen. Op vrijdag 22 & zaterdag 23 december 2017 hebben we namelijk een heerlijke bierdegustatie in petto van Malheur.

Malheur 6: Dit speciale goudblonde doordrinkbier bevat 6% volume alcohol, met hergisting op fles. Door zijn subtiel karakter valt dit bier bijzonder in de smaak bij kenners die het milde, kruidige en citrische Saaz-hoparoma weten te appreciëren.

Malheur 10: Malheur 10 wordt ook nog Malheur Millennium (MM) genoemd. MM staat als Latijnse cijfer voor het jaar 2000. Dit bier werd namelijk in het jaar 2000 op de markt gebracht. Bier connoisseur Michael Jackson (The Beer Hunter (www.beerhunter.com)) omschrijft het aroma van de blonde Malheur 10 als “rozenachtig perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het bier heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk. “ Kortom dit blond degustatiebier dat 10% volume alcohol bevat, brengt bierliefhebbers van over de hele wereld in vervoering.

Malheur 12: De Malheur 12, met zijn 11,5% volume alcohol en zijn diep roodbruine kleur, is het kroonjuweel in de familie van de Malheur-kwaliteitsbieren. Dit roodbruine bier geeft een prachtig boeket van kruiden en rijke hopbloemen vrij en heeft een ronde, volle smaak. Neem rustig de tijd om dit overheerlijke degustatiebier, dat getuigt van gedegen vakmanschap, te ontdekken.

Tot dan!

Degustatie Malheur dec2017 Bierparadijs

Vrijdag 15, Zaterdag 16 & Zondag 17 december 2017: Volta Prosecco, N’Ice Chouffe, Tank 7, Triple d’Anvers, Chouffe Cream & Chouffe Coffee

Zijn jullie klaar voor een heus degustatieweekend bij Bierparadijs?

Vrijdag 15 december 2017 zetten we het weekend feestelijk in met een degustatie van Volta Prosecco. Deze Brut van 11% is levendig, fruitig en fris!

Op zaterdag 16 december 2017 is het opnieuw feest bij Bierparadijs. Dan kan je namelijk enkele bieren van DUVEL-MOORTGAT degusteren.

N’Ice Chouffe (10%): Wanneer de kleine diertjes van de Vallei der Feeën hun winterslaap aanvatten, trekken de kabouters van Achouffe zich graag terug in hun hutje. In het zachte licht van het haardvuur brengen ze lange avonden door met verhalen over de mooiste Ardeense legendes, onder het genot van een heerlijke N’Ice Chouffe. Dankzij de combinatie van zachtheid en kracht, met kruidige toetsen van tijm en curaçao, verwarmt dit bruine bier tegelijkertijd het hart en de sfeer. Zelfs de strengste winters zijn zo altijd plezant.”

Tank 7 (8.5%): Het klinkt als een gepantserd voertuig dat om één of andere reden een plaats in de geschiedenis heeft gekregen als N°7. Een bier dat als een pletwals de markt verovert. Toch is het niet meer dan een verwijzing naar de vergistingstank waarin dit bier voor het eerst tot stand kwam; vergistingstank N°7. Te beginnen met een grote golf van fruitige aromaten en grapefruit-hoppige noten, smaakt deze ale zeer complex. Dit strogeel gekleurde bier heeft bovendien een ​​gepeperde, droge afdronk.

Triple d’Anvers (8%): Triple d’Anvers is een echte Belgische tripel, maar dan op z’n Antwaarps. Brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart. Een ode van de brouwer aan ’t Stad. Je zal het snel merken: dit is een flesje boordevol goesting. Laat je verrassen door de lichtzoete smaak van de eerste slok en de frisse, sprankelende toetsen. Geniet van het fruitige aroma en het subtiele samenspel tussen karamel- en bleke mouten.

Om het weekend helemaal tot een goed einde te brengen, hebben we voor jullie nog iets speciaal in petto. Op zaterdag 16 & zondag 17 december 2017 kan je namelijk de Chouffe Cream & Chouffe Coffee komen proeven.

Chouffe Cream (20%): Chouffe Cream is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van Chouffe. Toevoeging van graanalcohol en 100% natuurlijke vanille-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijke resultaat: een overheerlijke Creamlikeur. Chouffe Cream drink je ijskoud met een blokje ijs.

Chouffe Coffee (25%): Chouffe Coffee is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van Chouffe. Toevoeging van graanalcohol en 100% natuurlijke koffie-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijke resultaat: een overheerlijke koffielikeur. Chouffe Coffee drink je warm (max 60° C) met een laagje slagroom of ijskoud.

Geniet van het weekend en tot snel!

Degustatieweekend Bierparadij