Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Zaterdag 22 april 2017: BOM Brewery

Op zaterdag 22 april 2017 hebben we weer een bierdegustatie in petto voor jullie. 1 week na Pasen kunnen jullie de heerlijke bieren van BOM Brewery komen proeven bij Bierparadijs!

BOM Brewery, gekend van zijn Triporteur bieren, staat voor Belgische Originele Moutbakkerij en brouwerij. Vroeger beschikte elke brouwerij over een eigen mouterij. Vanuit deze traditie bakken zij hun mouten als eerste echte moutbakkerij ter wereld zelf. Het gaat om nieuwe mouten die zij speciaal voor het bier ontwerpen. Ze zijn uniek en artisanaal huisgemaakt.

Huisbrouwer Bert creëert voor elk bier een eigen recept. De zelfgemaakte mout vormt de basis van een geheime samenstelling van ingrediënten. Op basis van dat geheime recept brouwt Bert zelf in de ketels. Hij volgt persoonlijk van a tot z het hele brouwproces op.

De Triporteurbieren zijn hun basisbieren. Daarnaast lanceren ze ook een speciale bierlijn met éénmalige producten. Deze bieren worden gebrouwen met éénmalig geroosterde mouten of granen en verschijnen onder de groepsnaam Special Roast Series.

Kom jij deze lekkere Belgische artisanale bieren ontdekken bij Bierparadijs?

Degustatie BOM Brewery Bierparadijs

Zaterdag 8 & Zondag 9 april 2017: Malheur

Er is weer een heerlijke bierdegustatie bij Bierparadijs. Op zaterdag 8 en zondag 9 april 2017 zal Brouwerij De Landtsheer hun Malheur bieren aan jullie komen voorstellen. Kom jij dit heerlijke gerstenat proeven?

Het verhaal achter de brouwerij begint bij stamvader Balthazar De Landtsheer, die in 1773 in Baasrode werd geboren en er brouwerij “ De Halve Maan “ oprichtte. Zijn zoon, Eduard De Landtsheer, geboren in 1808 en voormalig burgemeester van Baasrode, nam de roerstok over. In 1839 nam zijn kleinzoon, Emmanuel De Landtsheer, zijn intrek in de bestaande brouwerij. Hij veranderde de naam in “ Brouwerij De Zon “ (vandaar de oranje huiskleur). Het bedrijf was zo succesvol dat bier brouwen de hoofdactiviteit werd.

Zowel tijdens Wereldoorlog I als Wereldoorlog II werd de brouwactiviteit tijdelijk stopgezet. In afwachting van betere tijden schakelde Emmanuel De Landtsheer over van “brouwen” op “bottelen en bierhandel”, toen de pilsbieren, die hij niet zelf kon brouwen in zijn brouwerij, populair werden. Zo werd hij depothouder voor de Mechelse brouwerij Lamot en de trappistenbrouwerij van Westmalle en onder meer invoerder voor Pilsener Urquell. Zijn zoon Adolf volgde hem op en was trouwens ook 33 jaar lang burgemeester, weliswaar van Buggenhout.

In augustus 1997 werd in Buggenhout de oude brouwerij van de familie De Landtsheer terug opgestart door Manu De Landtsheer, zoon van Adolf, onder de naam “ Brouwerij Malheur “.  Zo werd de familiale brouwtraditie in ere hersteld. Manu De Landtsheer had drie objectieven voor ogen:

– Een eigen en origineel biermerk creëren
– Zelf de smaak en de bestanddelen bepalen
– Export en verkoop op de Europese markten en in de States.

De naam “ Malheur “ is niet “ per ongeluk ” gekozen. Uit een marktonderzoek kwam naar voren dat “ Malheur “ als een lekker dubbelzinnige naam, met plezierige connotaties wordt ervaren, kortom een naam die ook lang blijft plakken.

De blonde Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude en klassieke methode, met  gerst, hop en gist maar er worden wél hypermoderne installaties voor gebruikt. De bruine Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude Vlaamse methode met hop en kruiden. Brouwerij Malheur heeft de Malheur 6, 8 en 10 in hun assortiment. Daarnaast bieden zij ook feestelijke champagnebieren aan zoals Bière Brut, Black Brut en is er ook nog de Novice Black Triple.

Ben jij benieuwd welke Malheur bieren er te proeven zijn? Zak dan dit weekend af naar Bierparadijs!

Malheur Degustatie Bierparadijs

Zaterdag 25 maart 2017: Den Halse Tuimelaar

Op zaterdag 25 maart 2017 is er opnieuw een gratis degustatie bij Bierparadijs! Deze keer laten we jullie Den Halse Tuimelaar proeven, een heerlijke tripel streekbier uit Halle-Zoersel.

Met veel trots is het bier terug in het leven geroepen door Patrick De Feyter vanaf 2014. Op de kaft van het oude perkamenten receptenboekje uit 1822 staat: “Quidquid agis, respice finem” of vrij vertaald : “wat ge ook doet, hou uw einddoel voor ogen”. Met dit motto heeft Patrick De Feyter het bier ‘Den Halse Tuimelaar’ voortgezet en is zijn passie bier brouwen geworden.

Den Halse Tuimelaar heeft een verrassend & boeiend smaakprofiel voor elke bierliefhebber. Het tripelbier heeft een hoge aromatische intensiteit met bovendien een hogere volmondigheid, hetgeen zich vertaald in een finaal alcoholpercentage van 8%. De karakteristieke hoppen geven zich bovendien subtiel weer. Kom jij hem ontdekken bij Bierparadijs?

Tijdens de degustatie maak je bovendien kans om een heerlijke biermand van Den Halse Tuimelaar te winnen. Op zaterdag 25 maart 2017 is er ook een extra promotie op dit streekbier: 11 + 1 gratis!

Bierdegustatie Den Halse Tuimelaar Bierparadijs

Zaterdag 18 & Zondag 19 februari 2017: Chimay

Zijn jullie klaar voor een nieuw degustatieweekend? Op zaterdag 18 & zondag 19 februari 2017 zal je bij Bierparadijs de ongelofelijke bieren van Chimay gratis kunnen proeven in onze winkel!

Dienen wij de trappistenbieren van Chimay nog aan jullie voor te stellen? Chimay is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont in Chimay (provincie Henegouwen) wordt gebrouwen door bierliefhebbende monniken. De Chimay heeft een authentiek trappistenlabel. Dat betekent dat het gebrouwen wordt binnen een trappistenklooster, onder toezicht en verantwoordelijkheid van de kloostergemeenschap, die betrokken is bij het hele exploitatieproces van het bier. De inkomsten uit deze activiteit worden grotendeels besteed aan de behoeften van de gemeenschap en aan sociale werken.

Het standaardassortiment van Chimay bestaat uit Chimay Goud, Chimay RoodChimay Tripel en Chimay Blauw.

Chimay Goud is een blond bier met een alcoholgehalte van 4,8%. De naam is ontleend aan de goudkleurige kroonkurk. Dit is het refterbier van de abdij dat aanvankelijk niet commercieel beschikbaar was. Oorspronkelijk betrof het een met water aangelengde versie van de Rode Chimay, maar het kreeg in 2006 een eigen receptuur. Het was alleen in de abdij zelf te verkrijgen.

Chimay Rood is een koperkleurig bier met een alcoholgehalte van 7%. Het is het oudste van de huidige Chimaybieren. Het bier heeft een zachte, fruitige smaak en dient bij een temperatuur van 10 à 12 graden gedronken te worden. Het kan het best niet langer dan een jaar worden bewaard.

Chimay Tripel is een amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 8%. Het is het jongste van de Chimaybieren. Het bier dient tevens jong gedronken te worden, en wel bij een temperatuur van zo’n 6 tot 8 graden.

Chimay Blauw is een bruin bier met een alcoholgehalte van 9%. De smaak blijft zich nog een paar jaar na het brouwen ontwikkelen, waardoor het bier het beste enkele jaren bewaard kan worden voor het wordt gedronken. Het wordt aangeraden om het bij een temperatuur van 10 tot 12 graden te drinken. Het werd aanvankelijk gelanceerd als een kerstbier, maar na het grote succes werd besloten om het permanent aan te bieden.

Komen jullie deze fantastische gerstenatten proeven? Tot dan!

Degustatie Chimay Bierparadijs