Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Vrijdag 22 & zaterdag 23 december 2017: Malheur

Net voor Kerst zorgen we er voor dat jullie al goed in de stemming kunnen komen. Op vrijdag 22 & zaterdag 23 december 2017 hebben we namelijk een heerlijke bierdegustatie in petto van Malheur.

Malheur 6: Dit speciale goudblonde doordrinkbier bevat 6% volume alcohol, met hergisting op fles. Door zijn subtiel karakter valt dit bier bijzonder in de smaak bij kenners die het milde, kruidige en citrische Saaz-hoparoma weten te appreciëren.

Malheur 10: Malheur 10 wordt ook nog Malheur Millennium (MM) genoemd. MM staat als Latijnse cijfer voor het jaar 2000. Dit bier werd namelijk in het jaar 2000 op de markt gebracht. Bier connoisseur Michael Jackson (The Beer Hunter (www.beerhunter.com)) omschrijft het aroma van de blonde Malheur 10 als “rozenachtig perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het bier heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk. “ Kortom dit blond degustatiebier dat 10% volume alcohol bevat, brengt bierliefhebbers van over de hele wereld in vervoering.

Malheur 12: De Malheur 12, met zijn 11,5% volume alcohol en zijn diep roodbruine kleur, is het kroonjuweel in de familie van de Malheur-kwaliteitsbieren. Dit roodbruine bier geeft een prachtig boeket van kruiden en rijke hopbloemen vrij en heeft een ronde, volle smaak. Neem rustig de tijd om dit overheerlijke degustatiebier, dat getuigt van gedegen vakmanschap, te ontdekken.

Tot dan!

Degustatie Malheur dec2017 Bierparadijs

Vrijdag 15, Zaterdag 16 & Zondag 17 december 2017: Volta Prosecco, N’Ice Chouffe, Tank 7, Triple d’Anvers, Chouffe Cream & Chouffe Coffee

Zijn jullie klaar voor een heus degustatieweekend bij Bierparadijs?

Vrijdag 15 december 2017 zetten we het weekend feestelijk in met een degustatie van Volta Prosecco. Deze Brut van 11% is levendig, fruitig en fris!

Op zaterdag 16 december 2017 is het opnieuw feest bij Bierparadijs. Dan kan je namelijk enkele bieren van DUVEL-MOORTGAT degusteren.

N’Ice Chouffe (10%): Wanneer de kleine diertjes van de Vallei der Feeën hun winterslaap aanvatten, trekken de kabouters van Achouffe zich graag terug in hun hutje. In het zachte licht van het haardvuur brengen ze lange avonden door met verhalen over de mooiste Ardeense legendes, onder het genot van een heerlijke N’Ice Chouffe. Dankzij de combinatie van zachtheid en kracht, met kruidige toetsen van tijm en curaçao, verwarmt dit bruine bier tegelijkertijd het hart en de sfeer. Zelfs de strengste winters zijn zo altijd plezant.”

Tank 7 (8.5%): Het klinkt als een gepantserd voertuig dat om één of andere reden een plaats in de geschiedenis heeft gekregen als N°7. Een bier dat als een pletwals de markt verovert. Toch is het niet meer dan een verwijzing naar de vergistingstank waarin dit bier voor het eerst tot stand kwam; vergistingstank N°7. Te beginnen met een grote golf van fruitige aromaten en grapefruit-hoppige noten, smaakt deze ale zeer complex. Dit strogeel gekleurde bier heeft bovendien een ​​gepeperde, droge afdronk.

Triple d’Anvers (8%): Triple d’Anvers is een echte Belgische tripel, maar dan op z’n Antwaarps. Brutaal en uitbundig, maar met een heel groot hart. Een ode van de brouwer aan ’t Stad. Je zal het snel merken: dit is een flesje boordevol goesting. Laat je verrassen door de lichtzoete smaak van de eerste slok en de frisse, sprankelende toetsen. Geniet van het fruitige aroma en het subtiele samenspel tussen karamel- en bleke mouten.

Om het weekend helemaal tot een goed einde te brengen, hebben we voor jullie nog iets speciaal in petto. Op zaterdag 16 & zondag 17 december 2017 kan je namelijk de Chouffe Cream & Chouffe Coffee komen proeven.

Chouffe Cream (20%): Chouffe Cream is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van Chouffe. Toevoeging van graanalcohol en 100% natuurlijke vanille-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijke resultaat: een overheerlijke Creamlikeur. Chouffe Cream drink je ijskoud met een blokje ijs.

Chouffe Coffee (25%): Chouffe Coffee is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van Chouffe. Toevoeging van graanalcohol en 100% natuurlijke koffie-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijke resultaat: een overheerlijke koffielikeur. Chouffe Coffee drink je warm (max 60° C) met een laagje slagroom of ijskoud.

Geniet van het weekend en tot snel!

Degustatieweekend Bierparadij

Zaterdag 9 december 2017: Het Anker & Zondag 10 december 2017: Brouwerij Sterkens

Feest: dubbele degustatie dit weekend!

Op zaterdag 9 december 2017 kan je enkele fantastische bieren van BROUWERIJ HET ANKER komen proeven.
Brouwerij Het Anker is een familiebrouwerij die al 5 generaties lang bier brouwt in het Groot Begijnhof van Mechelen. In de whiskystokerij wordt gewerkt aan Gouden Carolus Single Malt, die het perfecte huwelijk vormt tussen de twee familietradities van brouwen en distilleren. De brasserie en het brouwerijhotel staan garant voor een ultieme Mechelse bierbeleving.

Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Whisky Infused (11.7%)
Gouden Carolus Cuvée van de Keizer Imperial Dark werd verrijkt met een infusie van Gouden Carolus Single Malt whisky. Dit resulteert in een uniek bier: krachtig en volmondig met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade. Een keizerlijk brouwsel om te koesteren.

Gouden Carolus Classic (8.5%)
Dit “Groot Keizersbier” wordt nog steeds in de Mechelse brouwerij Het Anker gebrouwen. Donkere, zeer evenwichtig gedoseerde karamel- en aromatische mouten zorgen, in combinatie met een traditionele hoge gisting, voor een uniek bier dat de warmte van wijn en de frisheid van bier verenigt. Hierdoor is het uiterst geschikt in combinatie met culinaire specialiteiten zoals stoverijen, wild, patés en zelfs sabayon.

Gouden Carolus Tripel (9%)
Niettegenstaande de technologische vooruitgang wordt dit bier gebrouwen volgens de eeuwenoude traditie en verenigt het, zoals voorheen, de beste grondstoffen van onze bodem zoals rijpe gerst en fijne hop, om zo veel mogelijk puur aroma te behouden. Vol bevallige tederheid, met een zuivere en keurige smaak, zal dit bier u bekoren: op fles gerijpt, uitsluitend van bleke mout bekomen, hoog gegist en 100 % natuurlijk. Met een volmondige smaak die toch dorstlessend werkt, dankzij een evenwichtig hoppen. Om ideaal te proeven schenkt men zacht en in één trek aan een temperatuur van ongeveer 7°C. Dit aangename goudblonde bier wordt gekozen door wie houdt van een zwaarder, ietwat kruidig en verfrissend bier.

Maneblusser (5.8%)
Brouwerij Het Anker besloot voor de Mechelaars een vlot drinkbaar stadsbier te brouwen, dat toch voldoende pit in zich heeft om met volle teugen van te genieten. Er werd gekozen voor de Maneblusser: een blond bier van 5,8% alc. vol. met een licht citrus aroma en een fijne afdronk, gebrouwen volgens de traditionele methode van hoge gisting.

Op zondag 10 december 2017 kan je onze heerlijke streekbieren van BROUWERIJ STERKENS komen proeven in onze winkel. Brouwerij Sterkens brouwt al sedert 1651 traditionele, lekkere Belgische abdijbieren van hoge gisting in Meer, een klein dorp in het Noorden van België. Brouwen volgens traditie en oude, doorgegeven recepten, aangevuld met eeuwenlange kennis en ervaring vormen al decennia lang de grootste pijlers in het brouwproces van Brouwerij Sterkens.

St. Paul Triple (7.6%)
De St. Paul Triple is een middelmatig tot zwaar tripel bier van hoge gisting en heeft een zachte, volmondige smaak in de mond. Het heeft een mooie gouden kleur met een mooie witte schuimkraag en een smaakvol en kruidig aroma van zuivere mout, dankzij de techniek van dryhopping. Deze tripel is een beetje zoet en fruitig en heeft een excellente nasmaak.

St. Paul Double (6.9%)
De St. Paul Double is een sterk, donker abdijbier met nagisting op de fles. Dankzij de dryhopping techniek, waarbij hop wordt toegevoegd na de gisting, heeft het een rijk en uitgesproken zoet aroma van gebrande mout. De volle rijke en complexe smaak is een combinatie van zoet en bitter. Bovendien heeft de Double een zachte, subtiele afdronk.

St. Paul Special (5.5%)
De St. Paul Speciale is het amberkleurige abdijbier van hoge gisting van Brouwerij Sterkens. Dit bier werd gebrouwen volgens de zogenaamde ‘purity law van 1516’. Dankzij de dryhopping techniek, waarbij hop wordt toegevoegd na de gisting, heeft het een zoet, fruitig aroma met toetsen van karamel en mout. De Speciale heeft een volle, zoete en licht bittere smaak.

St. Paul White (4.5%)
Deze St. Paul is het nieuwe witbier van hoge gisting van Brouwerij Sterkens. Het heeft een prachtige lichte kleur met een perfecte schuimkraag. Met een gekruid aroma van tarwe, door de techniek van dryhopping, en opvallende toetsen van koriander en sinaasappel, is de St. Paul White een ongelofelijke dorstlesser. Dit sprankelend witbier is een licht en fris bier met een subtiele, maar zeer aangename nasmaak.

Wat een fantastisch weekend! Tot dan?!

Degustatie Het Anker & Sterkens Bierparadijs

Zaterdag 2 & zondag 3 november 2017: Wieze

Zijn jullie klaar voor een nieuwe, lekkere degustatie bij Bierparadijs? Op zaterdag 2 en zondag 3 december 2017 zal je de heerlijke bieren van Wieze (Brouwerij De Brabandere) kunnen proeven in onze winkel.

Tot dan?

Wieze Bierparadijs Degustatie