Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Zaterdag 29 december 2018: Brasserie de l’Abbaye des Rocs

De laatste degustatie van het jaar 2018 bij Bierparadijs is voor Brasserie de l’Abbaye des Rocs!

Brasserie de l’Abbaye des Rocs is een kleine Belgische bierfirma opgericht in 1979 en gelegen in het Henegouwse dorp Montignies-sur-Roc, een deelgemeente van Honnelles.

Kom jij hun lekkere bieren proeven in onze winkel?

Tot dan!

Degustatie Abbaye Des Rocs - Bierparadijs

 

22, 23 & 24 december 2018: Brouwerij Broeder Jacob en Malheur

Het laatste weekend voor Kerstmis is een echt feestweekend bij Bierparadijs. Op zaterdag 22, zondag 23 & maandag 24 december hebben we namelijk enkele heerlijke degustaties voor jullie klaar staan.

Op zaterdag 22 december kunnen jullie enkele bieren van Brouwerij Broeder Jacob komen proeven in onze winkel.

Op zondag 23 en maandag 24 december hebben we degustaties gepland van Brouwerij Malheur. Zijn jullie klaar om de Malheur 6, 10, 12 & Bière Brut te proeven?

MALHEUR 6 (6%)
Dit speciale goudblonde doordrinkbier bevat 6% volume alcohol, met hergisting op fles. Door zijn subtiel karakter valt dit bier bijzonder in de smaak bij kenners die het milde, kruidige en citrische Saaz-hoparoma weten te appreciëren.

MALHEUR 10 (10%)
Malheur 10° wordt ook nog Malheur Millennium (MM) genoemd.  MM staat als Latijnse cijfer voor het jaar 2000. Dit bier werd namelijk in het jaar 2000 op de markt gebracht.
Bier connoisseur Michael Jackson omschrijft het aroma van de blonde Malheur 10° als “rozenachtig perzik met verwijzingen naar kruidige sinaasappel- en citroenschillen. Het bier heeft letterlijk een zonnegele kleur en een rijke honingtextuur, olieachtig ook, met behoorlijk wat body en een bitterachtige, zure toets in de warme afdronk. “ Kortom dit blond degustatiebier dat 10% volume alcohol bevat, brengt bierliefhebbers van over de hele wereld in vervoering.

MALHEUR 12 (12%)
De Malheur 12°, met zijn 12% volume alcohol en zijn diep roodbruine kleur, is het kroonjuweel in de familie van de Malheur-kwaliteitsbieren. Dit roodbruine bier geeft een prachtig boeket van kruiden en rijke hopbloemen vrij en heeft een ronde, volle smaak. Neem rustig de tijd om dit overheerlijke degustatiebier, dat getuigt van gedegen vakmanschap, te ontdekken.

MALHEUR BIERE BRUT (11%)
Malheur Bière Brut “à la méthode originale” is een exclusief rijk bier met 11% alcoholgehalte, gebotteld en tot driemaal toe hergist in de fles. Malheur is er namelijk in geslaagd een procédé te ontwikkelen waarbij de gist verzameld wordt in de flessenhals. Die gist wordt bevroren, en met het ‘dégorgement’ weer verwijderd. Het resultaat is een verfijnd en sprankelend bier met een pittige schuimkraag en een elegante nasmaak. Biergoeroe Michael Jackson beschreef Malheur Bière Brut als een nieuwe ‘World Classic’, geschikt als aperitief, dessert en digestief: sterk maar zijdezacht, met een pittige afdronk, zeer aromatisch, omfloerste perzik en rozen, abrikoos, vanille, sinaasappel, citroenschil, sterk gebonden en rustig ingehouden.

Tot dan!

Degustatie Broeder Jacob - Bierparadijs

Degustatie Malheur - Bierparadijs

15 & 16 december 2018: Chouffe Coffee, Kerstpater & Gruut

Wat een degustatieweekend! Zowel zaterdag 15 en zondag 16 december zal er iets te proeven zijn in onze winkel. En niet zomaar iets: Chouffe Coffee, Kerstpater en de bieren van Gruut! Top, u komt toch ook?

CHOUFFE COFFEE
Wij bieden graag de CHOUFFE COFFEE (25%) aan in onze winkel op zaterdag 15 december 2018:

Chouffe Coffee is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van La Chouffe. Toevoeging van graanalcohol, 100 % natuurlijke koffie-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijk resultaat: een overheerlijke koffielikeur!

Chouffe Coffee drink je warm (max. 60° C.) met een laagje slagroom of ijskoud, doch nooit alleen want … alle kabouters zijn er dol op!

KERSTPATER
Karaktervol, zoet-bitter winterbier.

KERSTPATER heeft een diepe, donkerbruine kleur met een streepje rood. Het beige schuim verbergt warm alcoholzoet in een bier dat geurt naar chocolade, zoet van karamel en kandij. In de mond komt het kandijsuiker terug, aangenaam gecombineerd met chocoladebitter. De afdronk is lang en zalig zoet.
Kerstpater is als seizoensbier verkrijgbaar vanaf 1 november. Het is een hogegistingsbier van 9% abv dat hergist op fles.

GRUUT
De Gentse stadsbrouwerij GRUUT werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld  van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk maar aan de merknamen: Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans  of Lucifer uit Dentergem.

De uitzonderlijke eigenschap van vier van onze Gentse Gruuten bestaat er in dat er zonder hop wordt gebrouwen. Het onderzoek naar alternatieven ter vervanging van het hopkruid ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Een cursus biochemie en enkele samenwerkingsverbanden met verschillende universiteiten later zag het Gentse stadsbier het levenslicht. Er bestaan 5 verschillende variaties: Gentse Gruut Wit, Gentse Gruut Blond, Gentse Gruut Amber, Gentse Gruut Bruin en Gentse Gruut Inferno.

Tot dan?!

Degustatie Chouffe Coffee, Kerstpater & Gruut - Bierparadijs

Zaterdag 8 december 2018 & Zondag 9 december 2018: Leffe Winter & Jupiler Pure Blonde + Gruut

Dubbele degustatie dit weekend bij Bierparadijs! Kom jij ook de Leffe Winter, Jupiler Pure Blonde en de bieren van Gruut proeven in onze winkel?

LEFFE WINTER (6.6%)
Leffe Winterbier is een speciaalbier waar men elk jaar tijdens de feestdagen van kan genieten. Een hartverwarmend, karaktervol bier met een fruitig, gekruid boeket. Heeft heerlijke toetsen van kruidnagel en karamel.

Het Leffe Winterbier, dat traditie verenigt met een eeuwenoud recept, straalt elk jaar opnieuw in prachtig goudbruin. De gerookte smaak en toetsen van kruidnagel, karamel en koffie wijzen aan dat er ons een klein mirakel te wachten staat. Wanneer Leffe Winterbier in een speciaal Leffe kelkglas wordt gegoten, geeft het alle aroma’s vrij en wordt – beetje bij beetje – de magie van Kerst onthuld.

Leffe Winterbier is net zo lekker bij rood vlees als bij andere, meer verfijnde gerechten die tijdens de feesten worden geserveerd. Geniet van dit seizoensbier in het gezelschap van familie of vrienden. Leffe Winterbier bevat 6,6% alcohol en wordt het beste bij een temperatuur van 5 à 6°C in een kelkglas geserveerd, zodat alle heerlijke aroma’s vrijkomen.

JUPILER PURE BLONDE (3.1%)
Een biertje voor actieve mensen die van het leven houden, om vriendschappelijke momenten met vrienden te delen, zonder compromis! Lager in alcoholpercentage dan de gewone Jupiler.

GRUUT
De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld  van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk maar aan de merknamen: Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans  of Lucifer uit Dentergem.

De uitzonderlijke eigenschap van vier van onze Gentse Gruuten bestaat er in dat er zonder hop wordt gebrouwen. Het onderzoek naar alternatieven ter vervanging van het hopkruid ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Een cursus biochemie en enkele samenwerkingsverbanden met verschillende universiteiten later zag het Gentse stadsbier het levenslicht. Er bestaan 5 verschillende variaties: Gentse Gruut Wit, Gentse Gruut Blond, Gentse Gruut Amber, Gentse Gruut Bruin en Gentse Gruut Inferno.

Tot dan?!

Degustatie Leffe Winter & Jupiler Pure Blond Bierparadijs

Degustatie Gruut Bierparadijs

Zaterdag 1 december 2018: Zulte & Alfred + Chouffe Coffee

We starten de feestelijke decembermaand met een nieuwe, fantastische degustatie! Op zaterdag 1 december 2018 kan je namelijk de topbieren Zulte & Alfred komen degusteren bij Bierparadijs. We bieden ook de Chouffe Coffee aan jullie aan!

ZULTE & ALFRED

De legendarische brouwerij Anglo-Belge komt opnieuw tot leven dankzij ‘Alfred’, een nieuw bier als eerbetoon aan stichter Alfred Versele. “Een bier zoals Alfred het graag gehad zou hebben”, zegt achterkleinzoon Vincent Versele. Hij is de zoon van gewezen afgevaardig-bestuurder Ignace Versele en de achterkleinzoon van de stichter van Anglo-Belge.

125 jaar. Voor de Zultse brouwerij Anglo-Belge zou 2016 een jubileumjaar zijn geweest. Zover is het nooit gekomen. Een overname door de eigenaar van Kronenbourg eindigde in 1989 met de sluiting van Anglo-Belge. De site van 4,4 hectare heeft ondertussen plaats gemaakt voor appartementen en huizen. De brouwerij stelde destijds honderden Zultenaren te werk en is ook nu nog een begrip. Nu herleeft de legende opnieuw in het bier ‘Alfred’, genoemd naar Alfred Versele, die de brouwerij in 1891 stichtte.

ZULTE BLOND (5.5%)
Een “craft beer” uit het ALFRED assortiment, is een volmoutige, frisse doordrinker van hoge gisting die gebrouwen wordt met speciaal geselecteerde hopsoorten.

ZULTE BRUIN (5.1%)
Een “craft beer” uit het ALFRED assortiment, is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting en 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoet-zure balans met een uitgesproken frisse afdronk.

ALFRED (7.5%)
Anglo-Belge, in 1981 opgericht door Alfred Versele, was gedurende 3 generaties een begrip in het Belgisch bierlandschap. Dit blond bier is een hulde aan Alfred. Een blond, goudgeel bier van hoge gisting, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong. Een licht fruitig aroma, een subtiele moutige smaak en een uitgesproken hopkarakter kenmerken dit “ craft beer “ .

Kom jij deze 3 topbieren ook proeven in onze winkel?

CHOUFFE COFFEE
UPDATE! 
Helaas is de persoon van Chouffe Coffee ziek en zal de degustatie verplaatst worden naar zaterdag 15 december 2018.
Onze excuses voor het ongemak.

Wij bieden graag ook de CHOUFFE COFFEE (25%) aan in onze winkel op zaterdag 1 december 2018:

Chouffe Coffee is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van La Chouffe. Toevoeging van graanalcohol, 100 % natuurlijke koffie-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijk resultaat: een overheerlijke koffielikeur!

Chouffe Coffee drink je warm (max. 60° C.) met een laagje slagroom of ijskoud, doch nooit alleen want … alle kabouters zijn er dol op!

Tot dan!

Zulte & Alfred & Chouffe Coffee - Degustatie Bierparadijs