Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Degustatie 15 & 16 december 2018: Chouffe Coffee, Kerstpater & Gruut

Wat een degustatieweekend! Zowel zaterdag 15 en zondag 16 december zal er iets te proeven zijn in onze winkel. En niet zomaar iets: Chouffe Coffee, Kerstpater en de bieren van Gruut! Top, u komt toch ook?

CHOUFFE COFFEE
Wij bieden graag de CHOUFFE COFFEE (25%) aan in onze winkel op zaterdag 15 december 2018:

Chouffe Coffee is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van La Chouffe. Toevoeging van graanalcohol, 100 % natuurlijke koffie-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijk resultaat: een overheerlijke koffielikeur!

Chouffe Coffee drink je warm (max. 60° C.) met een laagje slagroom of ijskoud, doch nooit alleen want … alle kabouters zijn er dol op!

KERSTPATER
Karaktervol, zoet-bitter winterbier.

KERSTPATER heeft een diepe, donkerbruine kleur met een streepje rood. Het beige schuim verbergt warm alcoholzoet in een bier dat geurt naar chocolade, zoet van karamel en kandij. In de mond komt het kandijsuiker terug, aangenaam gecombineerd met chocoladebitter. De afdronk is lang en zalig zoet.
Kerstpater is als seizoensbier verkrijgbaar vanaf 1 november. Het is een hogegistingsbier van 9% abv dat hergist op fles.

GRUUT
De Gentse stadsbrouwerij GRUUT werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld  van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk maar aan de merknamen: Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans  of Lucifer uit Dentergem.

De uitzonderlijke eigenschap van vier van onze Gentse Gruuten bestaat er in dat er zonder hop wordt gebrouwen. Het onderzoek naar alternatieven ter vervanging van het hopkruid ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Een cursus biochemie en enkele samenwerkingsverbanden met verschillende universiteiten later zag het Gentse stadsbier het levenslicht. Er bestaan 5 verschillende variaties: Gentse Gruut Wit, Gentse Gruut Blond, Gentse Gruut Amber, Gentse Gruut Bruin en Gentse Gruut Inferno.

Tot dan?!

Degustatie Chouffe Coffee, Kerstpater & Gruut - Bierparadijs

Zaterdag 8 december 2018 & Zondag 9 december 2018: Leffe Winter & Jupiler Pure Blonde + Gruut

Dubbele degustatie dit weekend bij Bierparadijs! Kom jij ook de Leffe Winter, Jupiler Pure Blonde en de bieren van Gruut proeven in onze winkel?

LEFFE WINTER (6.6%)
Leffe Winterbier is een speciaalbier waar men elk jaar tijdens de feestdagen van kan genieten. Een hartverwarmend, karaktervol bier met een fruitig, gekruid boeket. Heeft heerlijke toetsen van kruidnagel en karamel.

Het Leffe Winterbier, dat traditie verenigt met een eeuwenoud recept, straalt elk jaar opnieuw in prachtig goudbruin. De gerookte smaak en toetsen van kruidnagel, karamel en koffie wijzen aan dat er ons een klein mirakel te wachten staat. Wanneer Leffe Winterbier in een speciaal Leffe kelkglas wordt gegoten, geeft het alle aroma’s vrij en wordt – beetje bij beetje – de magie van Kerst onthuld.

Leffe Winterbier is net zo lekker bij rood vlees als bij andere, meer verfijnde gerechten die tijdens de feesten worden geserveerd. Geniet van dit seizoensbier in het gezelschap van familie of vrienden. Leffe Winterbier bevat 6,6% alcohol en wordt het beste bij een temperatuur van 5 à 6°C in een kelkglas geserveerd, zodat alle heerlijke aroma’s vrijkomen.

JUPILER PURE BLONDE (3.1%)
Een biertje voor actieve mensen die van het leven houden, om vriendschappelijke momenten met vrienden te delen, zonder compromis! Lager in alcoholpercentage dan de gewone Jupiler.

GRUUT
De Gentse stadsbrouwerij Gruut werd door Annick De Splenter opgericht in april 2009 aan de Grote Huidevettershoek te Gent. Van jongs af aan werd ze ingewijd in de wondere wereld  van gisting en bier. De liefde voor het brouwen zit Annick duidelijk in de genen, want zowel langs moeders- als langs vaderszijde was men actief in de brouwerijwereld. Denk maar aan de merknamen: Young Pale Ale uit Gistel en Dentergems Wit, Liefmans  of Lucifer uit Dentergem.

De uitzonderlijke eigenschap van vier van onze Gentse Gruuten bestaat er in dat er zonder hop wordt gebrouwen. Het onderzoek naar alternatieven ter vervanging van het hopkruid ging natuurlijk niet zonder slag of stoot. Een cursus biochemie en enkele samenwerkingsverbanden met verschillende universiteiten later zag het Gentse stadsbier het levenslicht. Er bestaan 5 verschillende variaties: Gentse Gruut Wit, Gentse Gruut Blond, Gentse Gruut Amber, Gentse Gruut Bruin en Gentse Gruut Inferno.

Tot dan?!

Degustatie Leffe Winter & Jupiler Pure Blond Bierparadijs

Degustatie Gruut Bierparadijs

Zaterdag 1 december 2018: Zulte & Alfred + Chouffe Coffee

We starten de feestelijke decembermaand met een nieuwe, fantastische degustatie! Op zaterdag 1 december 2018 kan je namelijk de topbieren Zulte & Alfred komen degusteren bij Bierparadijs. We bieden ook de Chouffe Coffee aan jullie aan!

ZULTE & ALFRED

De legendarische brouwerij Anglo-Belge komt opnieuw tot leven dankzij ‘Alfred’, een nieuw bier als eerbetoon aan stichter Alfred Versele. “Een bier zoals Alfred het graag gehad zou hebben”, zegt achterkleinzoon Vincent Versele. Hij is de zoon van gewezen afgevaardig-bestuurder Ignace Versele en de achterkleinzoon van de stichter van Anglo-Belge.

125 jaar. Voor de Zultse brouwerij Anglo-Belge zou 2016 een jubileumjaar zijn geweest. Zover is het nooit gekomen. Een overname door de eigenaar van Kronenbourg eindigde in 1989 met de sluiting van Anglo-Belge. De site van 4,4 hectare heeft ondertussen plaats gemaakt voor appartementen en huizen. De brouwerij stelde destijds honderden Zultenaren te werk en is ook nu nog een begrip. Nu herleeft de legende opnieuw in het bier ‘Alfred’, genoemd naar Alfred Versele, die de brouwerij in 1891 stichtte.

ZULTE BLOND (5.5%)
Een “craft beer” uit het ALFRED assortiment, is een volmoutige, frisse doordrinker van hoge gisting die gebrouwen wordt met speciaal geselecteerde hopsoorten.

ZULTE BRUIN (5.1%)
Een “craft beer” uit het ALFRED assortiment, is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting en 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoet-zure balans met een uitgesproken frisse afdronk.

ALFRED (7.5%)
Anglo-Belge, in 1981 opgericht door Alfred Versele, was gedurende 3 generaties een begrip in het Belgisch bierlandschap. Dit blond bier is een hulde aan Alfred. Een blond, goudgeel bier van hoge gisting, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong. Een licht fruitig aroma, een subtiele moutige smaak en een uitgesproken hopkarakter kenmerken dit “ craft beer “ .

Kom jij deze 3 topbieren ook proeven in onze winkel?

CHOUFFE COFFEE
UPDATE! 
Helaas is de persoon van Chouffe Coffee ziek en zal de degustatie verplaatst worden naar zaterdag 15 december 2018.
Onze excuses voor het ongemak.

Wij bieden graag ook de CHOUFFE COFFEE (25%) aan in onze winkel op zaterdag 1 december 2018:

Chouffe Coffee is een likeur op basis van Esprit d’Achouffe (bierbrandewijn) verkregen door het distilleren van La Chouffe. Toevoeging van graanalcohol, 100 % natuurlijke koffie-extracten en een stevige scheut Mc Chouffe geven dit uitzonderlijk resultaat: een overheerlijke koffielikeur!

Chouffe Coffee drink je warm (max. 60° C.) met een laagje slagroom of ijskoud, doch nooit alleen want … alle kabouters zijn er dol op!

Tot dan!

Zulte & Alfred & Chouffe Coffee - Degustatie Bierparadijs

 

Zaterdag 24 & zondag 25 november 2018: Bon Secours

Het laatste novemberweekend staat volledig in het teken van Brasserie Caulier. Je kan op zaterdag 24 en op zondag 25 november 2018 namelijk 4 Bon Secours bieren degusteren.

Bon Secours Blonde (8%)
Dit is het vlaggenschap van Brasserie Caulier. Bon Secours Blonde (8%) heeft een mooie gouden tot blonde kleur bedekt met een romige kraag van schuim. De neus detecteert verbazingwekkende kruidige aroma’s. De smaak van dit volledig verzadigde bier is robuust maar verfrissend tegelijkertijd.

Bon Secours Brune (8%)
Bon Secours Brune (8%) was ooit gekroond tot Best Dark Beer in de wereld. Het heeft een aantrekkelijke, donkerrode kleur bedekt met een kraag van donker schuim. Typisch voor dit bier zijn de subtiele aroma’s van mokka en citrus. U kunt haar fruitig karakter proeven vanaf het begin, met de warme accenten van geroosterde mout die zich kort daarna aankondigen.

Bon Secours Ambrée (8%)
Bon Secours Ambrée (8%) dankt zijn elegante, koperachtige tinten aan de subtiel gemengde bleke en karamel mouten. Het wordt bekroond door een wit en romig schuim. De neus heeft aroma’s van vers gebakken koekjes. Dit bier is relatief droog met een delicate, slepende bitterheid waardoor het zeer verfrissend smaakt.

Bon Secours Blonde de Noël (9%)
Een zeldzaam blond bier (9%) dat speciaal wordt gebrouwen voor de kerstperiode. Dankzij onze zorgvuldig uitgekozen moutsoorten, de hopdosering en de toegevoegde specerijen komen uitzonderlijke aroma’s vrij die u zullen doen watertanden om het bier volgende winter opnieuw te proeven.

Tot dan?
Bierparadijs

Degustatie Bon Secours - Bierparadijs

Zaterdag 10 november 2018: Delirium

Op zaterdag 10 november is het Delirium degustatietijd bij Bierparadijs! Het volledige assortiment van Delirium is te proeven in onze bierwinkel. Kom jij dit lekkere roze olifantje ook ontdekken?

DELIRIUM TREMENS
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Bleek blond, de fijne en regelmatige pareling zorgt voor een fijne, stabiele schuimkraag.
Geur: Licht moutig, flinke touch alcohol, kruiderig.
Smaak: Een flinke scheut alcohol ontvlamt als het ware in de mond, die de tong en het gehemelte werkelijk opwarmen. De smaak is ook gekenmerkt door zijn rondheid. De afdronk is sterk, lang en droogbitter.

DELIRIUM NOCTURNUM
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Donker bruin-rood. Een compacte wit-gele, stabiele en wandklevende schuimkraag.
Geur: Goede neus met toetsen van caramel, mokka en pure chocolade. Ook de kruiden zoals drop en koriander komen tot uiting.
Smaak: De aanzet heeft een zeer goed mondgevoel, alcohol en zacht. Daarna krijgt men meer en meer de bitterheid op het voorplan, die gedeeltelijk komt van de hop.

DELIRIUM CHRISTMAS
Alcoholvolume: 10% VOL.
Kleur en uitzicht: Kastanje amber. Een fijn, wit, romig en wandklevend schuim.
Geur: Een complex geheel van caramelmout, fruitigheid, kruidigheid, zoetheid van de alcohol.
Smaak: Flinke portie alcohol, sterk kruidig, lichte bitterheid. De afdronk is zoet, kruidig en licht bitterig.

DELIRIUM ARGENTUM
Alcoholvolume: 7,0% VOL.
Kleur en uitzicht: Rood amber, zeer dichte en fijne witte schuimkraag.
Geur: Kruidig, citrus, pompelmoes, ook een vleugje karamel in de neus.
Smaak: Volmondig, intens en touch karamel. Kruidig, citrusachtige bitterheid. Complexe en zeer aangename, frisse, volle en bitterige afdronk.
Geschiedenis: Speciaalbier gecreëerd nav het vijfentwintig jarig bestaan van de Delirium Tremens. Gebrouwen met 6 verschillende hoppen waarvan 3 met dry-hopping.

DELIRIUM DELIRIA
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Een bleek blonde kleur en fijn, wit romig wandklevend schuim.
Smaak: Een aangenaam sprankelend koolzuurgehalte zorgt voor een zachte, ronde smaakbeleving. Het aroma is zeer evenwichtig met een fruitige, bloemige achtergrond en een eerste impressie van chardonnay dat evolueert naar een kruidig, mild hoparoma. De smaak is zeer volmondig en uitgebalanceerd met fruitige tonen van appel en chardonnay druiven. Deliria heeft een fijne, milde bitterheid in de afdronk en een prachtig, rond mondgevoel met een mooie evolutie.
Speciaalbier 1 keer per jaar gebrouwen in het kader van internationale vrouwendag.

DELIRIUM RED
Alcoholvolume: 8,5% VOL.
Kleur en uitzicht: Diep donkerrode kleur, met een lichtroze, compacte en wandklevende schuimkraag.
Geur: Zacht fruitig aroma, met hints van amandel, mild zure krieken en kersen in de neus.
Smaak: Zoete en zacht fruitige aanzet, mooie equillibratie tussen zoet – zurig. Zeer goed dessertbier.

Tot dan!

Delirium Degustatie - Bierparadijs