Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Zaterdag 19 mei 2018: Pater Lieven

Op zaterdag 19 mei kan je 3 heerlijke Pater Lieven bieren van Brouwerij Van Den Bossche komen degusteren bij Bierparadijs!

Pater Lieven Blond (6.5%):
Fruitig, lichtzoet en zacht bitter.
Pater Lieven blond is een bleekgeel bier. Het dankt zijn fijne, witte schuim aan mooi parelend koolzuurgas.
In de neus vechten mout en bloemen om de aandacht terwijl een lichte bitterheid opduikt. De smaak is lichtzoet en zacht-bitter tegelijk. De droge afdronk hint naar de iets scherpere bitterheid van pompelmoes.

Degustatie Pater Lieven - Bierparadijs

Donderdag 17 mei 2018 & Donderdag 24 mei 2018: Malheur 8, Troubadour Jack’s Precious IPA & Bacchus Vlaams Oud Bruin

De volgende 2 donderdag kunnen jullie maar liefst 3 heerlijke bieren degusteren bij Bierparadijs!

Malheur 8 is een 100% natuurlijk bier dat gebrouwen is volgens de oude tradities en gerijpt gedurende 2 maanden in de kelders van de brouwerij. Het heeft een fris aroma met toetsen van citroen en pompelmoes en bloemen. Er is een lichte geur van kruiden waarneembaar. Malheur 8 heeft een droge smaak, met citrus-smaak en een vleugje sherry.

Troubadour Jack’s Precious IPA is een uitgesproken India Pale Ale, gebrouwen zoals een echte IPA volgens The Musketeers moet zijn: in balans en toch anders. Het is een verfrissend en licht doordrinkbaar degustatiebier met een alcoholpercentage van 5,9%. Jack’s Precious IPA heeft het karakter van een floraal boeket met een citrusaccent. Het bier smaakt zacht fruitig en romig. De bitterheid van de bloemige en kruidige hop is niet overheersend. Het bier heeft een bleekgouden kleur met een sneeuwwitte schuimkraag die achterblijft als een zijden rand na het degusteren.

Bacchus Vlaams Oud Bruin verrast door de fruitige en bloemige aroma’s. Dit bier neigt qua smaak naar wijn. De zurigheid, met toetsen van balsamicoazijn, is minder uitgesproken dan bij andere Vlaamse roodbruine bieren. Erg verfrissend, met een aangename afdronk. Naast de zurigheid valt de lichte karameltoets op door het gebruik van gebrande mouten. Bacchus Oud Bruin is het basisbier voor het Bacchus Frambozenbier en het Bacchus Kriekenbier.

Kom jij ze ook proeven?
Tot dan!

Degustatie Malheur, Troubadour & Bacchus - Bierparadijs

 

Zaterdag 5 mei 2018: Bux

Zijn jullie klaar voor een nieuwe degustatie? Op zaterdag 5 mei 2018 kunnen jullie de heerlijke bieren van Bux degusteren bij Bierparadijs.

Dieter Van Biervliet ontwikkelde pas recent zijn passie voor het bierbrouwen. Eerder toevallig kwam hij in aanraking met dit product. Maar eens gebeten door het brouwvirus ontwikkelt hij met passie en heel veel gevoel voor smaak verschillende streekbiertjes.

Bux Amber is een goudgeel bier met een verfijnde schuimkraag. Het aroma wordt gekenmerkt door caramel, toffeetoetsen en biscuit. Goede balans tussen de mout en de bitterheid van de hop. De pareling draagt bij aan een prettig mondgevoel. Het zoete vloeit mooi uit zonder plakkerig te zijn.

Bux Bruin is een donker bruin bier met een stevige schuimkraag. De soorten mouten zorgen voor zijn verfijnde aroma. De geur van rozijnen en bruine suiker maken het bier speciaal. Rozijnen geven een mooie aanzet en de hop bitterheid geeft net genoeg tegengewicht zodat het bier van zich laat genieten.

Bux Blond heeft een mooie carbonatie die een perfecte schuimkraag oplevert. De gist prikkelt de neus, en doet je verlangen naar een slok. De smaak is licht mondig met een mooie zachtbittere afdronk die een tijdje blijft hangen en je doet verlangen naar meer.

Bux Tripel heeft een mooie goudgele schuimkraag die blijft kleven aan het glas. Lichtfruitig aroma met toetsen van honing. Zoete aanzet, meduim body die de alcohol goed maskeert. In de uitvloei komt het bitter naar voren en doet naar meer verlangen.

Kom jij ze snel ontdekken bij Bierparadijs?

Bux Beer - Degustatie Bierparadijs

Donderdag 19 april 2018 & donderdag 26 april 2018: Viven Master IPA, Mort Subite Gueuze Lambic & Kwaremont

Op donderdag 19 april & donderdag 26 april 2018 zijn er opnieuw 3 bieren te degusteren bij Bierparadijs!

Het eerste bier is de Viven Master IPA (7%) van Brouwerij Viven. Deze heerlijke, frisse en volfruitige blonde IPA is een postuum eerbetoon aan de graag geziene, gelijknamige grootvader van Viven-bezieler Tony. Zijn onvergetelijk karakter weerspiegelt perfect dat van de legendarisch volksfiguur dat “De Master” was.
Heerlijk uitgebalanceerde IPA met hop van over heel de wereld. De Merkur hop zorgt voor citrus en aardse tinten. De dry-hopping van de Nelson en Citra geven de Master IPA zijn heerlijk fruitig aroma en zijn aangename bitterheid.

Het tweede bier is de Mort Subite Gueuze Lambic (4.5%) van Brouwerij Alken-Maes. Jonge en oude Lambic vechten het uit in deze topper op basis van tarwe. Volgens de ene is de smaak duidelijk zoetzuur, volgens de andere eerder zuurzoet, maar over de pittige afdronk zijn ze het alvast eens.

Het derde bier is de Kwaremont (6.6%) van Brouwerij De Brabandere. Kwaremont (gebrouwen voor kopmannen), is een prachtig pittig blond bier met een volle afdronk. Het bier heeft dezelfde naam als de beroemde Oude Kwaremont berg in de Vlaamse Ardennen. Vele Vlaamse Wielerklassiekers gaan over deze berg heen. Het is geen toeval dat het alcohol percentage van 6,6% gelijk is aan het stijgingspercentage van deze berg. Geef jezelf een Kwaremoment bij het drinken van dit mooie bier.

Kom jij deze 3 toppers proeven in onze winkel?Viven Master IPA, Mort Subite Gueuze Lambic & Kwaremont - Degustatie Bierparadijs