Degustaties

Regelmatig vinden er bij Bierparadijs lekkere en gezellige degustaties plaats van de laatste nieuwe bieren. Een officiële degustateur van de brouwerij komt dan zijn bieren voorstellen. Tijdens deze degustatie kan je steeds een bier proeven en meer uitleg vragen over het desbetreffende bier. Tegelijkertijd brengt de degustatie ook steeds een promotie met zich mee.

Ontdek hier welke degustaties er momenteel gepland zijn bij Bierparadijs.

Zaterdag 18 & Zondag 19 februari 2017: Chimay

Zijn jullie klaar voor een nieuw degustatieweekend? Op zaterdag 18 & zondag 19 februari 2017 zal je bij Bierparadijs de ongelofelijke bieren van Chimay gratis kunnen proeven in onze winkel!

Dienen wij de trappistenbieren van Chimay nog aan jullie voor te stellen? Chimay is een trappistenbier dat in de Abdij Notre-Dame de Scourmont in Chimay (provincie Henegouwen) wordt gebrouwen door bierliefhebbende monniken. De Chimay heeft een authentiek trappistenlabel. Dat betekent dat het gebrouwen wordt binnen een trappistenklooster, onder toezicht en verantwoordelijkheid van de kloostergemeenschap, die betrokken is bij het hele exploitatieproces van het bier. De inkomsten uit deze activiteit worden grotendeels besteed aan de behoeften van de gemeenschap en aan sociale werken.

Het standaardassortiment van Chimay bestaat uit Chimay Goud, Chimay RoodChimay Tripel en Chimay Blauw.

Chimay Goud is een blond bier met een alcoholgehalte van 4,8%. De naam is ontleend aan de goudkleurige kroonkurk. Dit is het refterbier van de abdij dat aanvankelijk niet commercieel beschikbaar was. Oorspronkelijk betrof het een met water aangelengde versie van de Rode Chimay, maar het kreeg in 2006 een eigen receptuur. Het was alleen in de abdij zelf te verkrijgen.

Chimay Rood is een koperkleurig bier met een alcoholgehalte van 7%. Het is het oudste van de huidige Chimaybieren. Het bier heeft een zachte, fruitige smaak en dient bij een temperatuur van 10 à 12 graden gedronken te worden. Het kan het best niet langer dan een jaar worden bewaard.

Chimay Tripel is een amberkleurig bier met een alcoholgehalte van 8%. Het is het jongste van de Chimaybieren. Het bier dient tevens jong gedronken te worden, en wel bij een temperatuur van zo’n 6 tot 8 graden.

Chimay Blauw is een bruin bier met een alcoholgehalte van 9%. De smaak blijft zich nog een paar jaar na het brouwen ontwikkelen, waardoor het bier het beste enkele jaren bewaard kan worden voor het wordt gedronken. Het wordt aangeraden om het bij een temperatuur van 10 tot 12 graden te drinken. Het werd aanvankelijk gelanceerd als een kerstbier, maar na het grote succes werd besloten om het permanent aan te bieden.

Komen jullie deze fantastische gerstenatten proeven? Tot dan!

Degustatie Chimay Bierparadijs

Vrijdag 13 & Zaterdag 14 januari 2017: Wieze

Om het nieuwe jaar goed te starten, hebben we weer een heerlijke degustatie voor jullie in petto. Op vrijdag 13 en zaterdag 14 januari 2017 zal je de lekkere bieren van Wieze kunnen proeven bij ons in de winkel.

Wieze Bier is een Belgisch bier met een rijke geschiedenis, die teruggaat tot vóór de Grote Oorlog. Het bier en de brouwerij Van Roy hebben hoogtes en laagtes gekend, maar het merk Wieze is overeind gebleven. Daarom hebben zij een uniek recept ontwikkeld, als eerbetoon aan het erfgoed en de traditie van brouwerij Van Roy uit Wieze.

Wieze Tripel
Wieze Tripel is een Belgisch blond bier van hoge gisting, hergist op fles. Het is gebrouwen volgens een uniek recept, als eerbetoon aan het erfgoed en de traditie van brouwerij Van Roy uit Wieze. Het is een blonde tripel (8.5%) met subtiel kruidige smaak, complex hop-aroma en een licht bittere afdronk. Best koel schenken in een bol Wieze-glas!
Winnaar van de gouden medaille tijdens de Brussels Beer Challenge in 2014 in de categorie Best Belgian Triple Style.

Wieze Royal – Blond
Wieze Royal Blond (5.9%) is een blond bier van hoge gisting, hergist op de fles. Het prachtige aroma is het resultaat van dry-hopping en de specifieke Wieze kruidenmengeling. De frisheid in de mond temt de lange bittere afdronk. Een mooie witte schuimkraag vervolmaakt dit speciaalbier.

Kom jij deze 2 fantastische biertje proeven? Tot snel!

Wieze Degustatie Bierparadijs

Zaterdag 17 & Zondag 18 december 2016: Malheur

Eén week voor Kerstmis, is er weer een heerlijke bierdegustatie bij Bierparadijs. Op zaterdag 17 en zondag 18 december 2016 zal Brouwerij De Landtsheer hun Malheur bieren aan jullie komen voorstellen. Kom jij dit heerlijke gerstenat proeven?

Het verhaal achter de brouwerij begint bij stamvader Balthazar De Landtsheer, die in 1773 in Baasrode werd geboren en er brouwerij “ De Halve Maan “ oprichtte. Zijn zoon, Eduard De Landtsheer, geboren in 1808 en voormalig burgemeester van Baasrode, nam de roerstok over. In 1839 nam zijn kleinzoon, Emmanuel De Landtsheer, zijn intrek in de bestaande brouwerij. Hij veranderde de naam in “ Brouwerij De Zon “ (vandaar de oranje huiskleur). Het bedrijf was zo succesvol dat bier brouwen de hoofdactiviteit werd.

Zowel tijdens Wereldoorlog I als Wereldoorlog II werd de brouwactiviteit tijdelijk stopgezet. In afwachting van betere tijden schakelde Emmanuel De Landtsheer over van “brouwen” op “bottelen en bierhandel”, toen de pilsbieren, die hij niet zelf kon brouwen in zijn brouwerij, populair werden. Zo werd hij depothouder voor de Mechelse brouwerij Lamot en de trappistenbrouwerij van Westmalle en onder meer invoerder voor Pilsener Urquell. Zijn zoon Adolf volgde hem op en was trouwens ook 33 jaar lang burgemeester, weliswaar van Buggenhout.

In augustus 1997 werd in Buggenhout de oude brouwerij van de familie De Landtsheer terug opgestart door Manu De Landtsheer, zoon van Adolf, onder de naam “ Brouwerij Malheur “.  Zo werd de familiale brouwtraditie in ere hersteld. Manu De Landtsheer had drie objectieven voor ogen:

– Een eigen en origineel biermerk creëren
– Zelf de smaak en de bestanddelen bepalen
– Export en verkoop op de Europese markten en in de States.

De naam “ Malheur “ is niet “ per ongeluk ” gekozen. Uit een marktonderzoek kwam naar voren dat “ Malheur “ als een lekker dubbelzinnige naam, met plezierige connotaties wordt ervaren, kortom een naam die ook lang blijft plakken.

De blonde Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude en klassieke methode, met  gerst, hop en gist maar er worden wél hypermoderne installaties voor gebruikt. De bruine Malheur bieren worden gebrouwen volgens een oude Vlaamse methode met hop en kruiden. Brouwerij Malheur heeft de Malheur 6, 8 en 10 in hun assortiment. Daarnaast bieden zij ook feestelijke champagnebieren aan zoals Bière Brut, Black Brut en is er ook nog de Novice Black Triple.

Ben jij benieuwd welke Malheur bieren er te proeven zijn? Zak dan dit weekend af naar Bierparadijs!

Bierdegustatie Malheur Bierparadijs

Zaterdag 10 & Zondag 11 december 2016: L’Arogante

Tijdens het weekend van 10 en 11 december 2016 zal er opnieuw een gratis bierdegustatie zijn bij Bierparadijs! Deze keer kunnen we jullie de L’Arogante laten degusteren!

Dit hoprijke bier is ontstaan in La Roche-en-Ardenne en werd verder ontwikkeld en verfijnd in Gent. Het verenigt dus de Waalse hartstocht en de Vlaamse volharding. Een uitgesproken Belgisch product dat ook zijn naam dankt aan een Vlaming en een Waal. Onafhankelijk van elkaar hadden ze dezelfde inspiratie en hebben ze ervoor gezorgd dat de nieuwste telg in het Belgische bierparadijs luistert naar de naam… L’Arogante. C’est moi la plus Belge!

Het bier werd gebrouwen met lichte moutsoorten die het zijn blonde kleur geven. De gist en de mout werden geselecteerd om de hoparoma’s ten volle tot hun recht te laten komen. Drie verschillende hopsoorten geven het bier zijn typische zachte bitterheid en unieke fruitige aroma’s. Extra kruiden had dit bier niet nodig. Arrogant als het is, daagt het u uit om het te degusteren en met andere bieren te vergelijken, want… c’est moi la plus spéciale…

Kom jij deze snel soldaat maken? Tot dan!L'Arogante Bierparadijs

Zaterdag 3 december 2016: Kerstpater

Zaterdag 3 december 2016 is er opnieuw een degustatie bij Bierparadijs! Deze keer zal de KERSTPATER van Brouwerij Van Den Bossche geproefd kunnen worden!

Nu de gezellige kerstdagen er aankomen, willen we graag dit kerstbier aan jullie voorstellen.

De Kerstpater zag het levenslicht in 2000 in Sint-Lievens-Esse. Het vroegere kerstbier van de brouwerij had ondertussen het etiket van Pater Lieven Bruin gekregen zodat men een nieuw kerstbier moest lanceren. De Kerstpater is een bier van hoge gisting met hergisting op de fles en een alcoholgehalte van 9 %.

Het bier heeft een diep donkerbruine kleur met een streepje rood en een beige schuimkraag. Net zoals bij de bruine Pater Lieven overheerst de geur van chocolade met panachévulling.

Bij het drinken van de Kerst Pater overheerst een zoete smaak van kandij en karamel en de warmte van alcohol. De bitterheid van de zwarte chocolade verhinderen echter dat de zoete smaak ook plakkerig wordt. Bovendien heeft de Kerstpater een lange afdronk waardoor de zoete smaak blijft hangen.

Kom jij em proeven? Tot dan!

Kerstpater Van Den Bossche Bierparadijs Degustatie