Duvel Tripel Hop 2016

Duvel Tripel Hop 2016

Duvel Tripel Hop 2016 met experimentele hopsoort

Voor Duvel Tripel Hop selecteren de brouwers van Duvel elk jaar een derde veelbelovende hopsoort. Zo blijft het uiteindelijke smaakprofiel verrassend boeiend voor elke echte bierliefhebber.

Voor 2016 selecteerde Duvel de experimentele hopsoort HBC-291 uit de Yakima vallei in de Verenigde Staten. Deze is zo extreem nieuw dat hij nog geen officiële naam heeft.

Dankzij de derde hopsoort kent Duvel Tripel Hop een aroma van zwarte peper, rozen en lavendel. Door het toepassen van de ‘dryhopping’ techniek, waarbij de hopbellen pas later in het brouwproces worden toegevoegd, worden deze hop-aroma’s extra waarneembaar.

Deze hogere aromatische intensiteit geeft bovendien een hogere volmondigheid, hetgeen zich vertaalt in een finaal alcoholpercentage van 9,5 %.

Kom hem nu ontdekken bij Bierparadijs!

Duvel Tripel Hop 2016 Bierparadijs