Corsendonk

Corsendonk

Corsendonk: een bijzonder Belgisch brouwsel

De brouwerij van Corsendonk in Oud-Turnhout bestaat op zich al eeuwen lang. In de 19de eeuw werd de brouwtraditie van de vorige generaties geoptimaliseerd en begon Florentinus Keersmaker het u wel bekende en lekkere paterbier te brouwen in de priorij van Corsendonk, een voormalig Augustijner klooster. Deze priorij bestond van 1398 tot 1784. In 1982 werd op vraag en met de steun van de Oud-Turnhoutse dienst van Toerisme gestart met de productie van de smakelijke Corsendonk bieren. Sindsdien kennen de bieren ook internationaal groot succes. De bieren van Corsendonk worden gebrouwen door Brouwerij Du Bocq.

Sinds kort heeft Corsendonk een volledige restyling meegemaakt en heeft het een aantal bieren toegevoegd aan haar gamma. Bierparadijs heeft volgende nieuwe bieren;

Corsendonk Dubbel Kriek

Deze Corsendonk is een mooi purper, roodbruin bier met een alcoholpercentage van 8,7%. Met een aroma van rijpe kersen, ruikt het naar een echte heerlijke volle kriek. In de geur zitten ook enkele subtiele zure tonen. De smaak is verbluffend. Een volmondige smaak met natuurlijke aroma’s van rijke kersen. De afdronk is licht zurig, maar blijft lang hangen. Deze kriek past perfect bij wild, rood vlees, kip en kalkoen.

Corsendonk Blanche

Dit heerlijk troebel witbier van hoge gisting, met een alcoholpercentage van 4,8% is een echte dorstlesser. De geur is zeer fris, een tikje zoet-zuur met een lichte gekruide fruitigheid. Met aroma’s van koriander en citrus verbaast deze Blanche jou. De smaak is dan ook heel fris. De afdronk is subtiel en heeft een verrassende hint van speculaas. Dit bier past perfect bij vlees, vis en andere kruidige gerechten.

Corsendonk Gold Tripel 10%

Deze tripel van maar liefst 10% heeft een goudoranje kleur met een zeer mooie, witte schuimkraag. De geur is fruitig, bijzonder rijk en een tikkeltje droog. Gebrouwen met de beste gisten en hopsoorten, smaakt deze tripel zeer zacht, zoet en hoppig. Een subtiele fruitige toets is waarneembaar. De afdronk is rond en redelijk hoppig. Dit bier is geschikt voor bij vlees, vis, schaaldieren en ovenschotels.

Corsendonk Apple White

Deze apple white is een troebel / lichtgeel fris bier met een laag alcoholpercentage (3,1%). Deze dorstlesser heeft een fruitig aroma, is lichtkruidig en heeft opvallende toetsen van appel. De smaak is bijzonder fris en fruitig. Deze Corsendonk is goed gebalanceerd en heeft een heerlijk frisse afdronk. Dit biertje is perfect voor in de zomer en heerlijk bij vis, vlees en kruidige gerechten.

Kom ze ontdekken bij Bierparadijs!

Corsendonk Bierparadijs