Oedipus & Maximus

Oedipus & Maximus

Oedipus & Maximus: nieuwe Nederlandse bieren bij Bierparadijs

Hoera, we hebben weer heel wat nieuwe Nederlandse bieren in ons assortiment! Kom jij ze snel ontdekken bij Bierparadijs?

Bierparadijs - Nieuw Bier - Oedipus & Maximus

OEDIPUS

Oedipus Brewing, de levendige Amsterdamse brouwerij die bekend staat om haar heerlijke biertjes en kittige namen, is een paar dagen na Lowlands 2011 opgericht door vier vrienden die ondanks een pittig weekend en een fikse vermoeidheid nog steeds zin hadden in bier. Na jarenlang proeven namen Sander, Alex, Paul en Rick een stap richting het maken en produceerden ze vanuit huis bier dat dusdanig in de smaak viel bij hun vrienden dat ze besloten om op grotere schaal te produceren. Op korte termijn gingen ze een samenwerking aan met Brouwerij De Molen in Bodegraven waaruit hun eerste commerciële bier tot stand kwam: Mannenliefde.

Als nieuwe onderneming had Oedipus geen beter product kunnen wensen dan Mannenliefde. Een pittige saison met Szechaun peper en citroengras die door heel Amsterdam bekend is en de jongens heeft gevestigd als ware brouwers. Maar Mannenliefde is niet het enige biertje van Oedipus; sinds het begin breiden de brouwers hun collectie constant uit om een grote diversiteit aan bieren te creëren en zo de veelzijdigheid van bier aan te tonen. Zo hebben we ook onder andere Thai Thai (pittige tripel met koriander en chili peper) en Mama (pale ale) op de kaart – voor ieder wat wils.

Oedipus - BierparadijsMAXIMUS

Brouwerij Maximus: Een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van Nederland. Met stoom brouwen zij ambachtelijke bieren op hun koperen installatie. Ze maken bieren die ze zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn maar wel verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit hun eigen proeflokaal. Wat hebben we in ons assortiment?

Pandora (6%)
Een echt sessie bier. Het medium koolzuurgehalte zorgt ervoor dat de smaak nog beter tot zijn recht komt. Fris, fruitig en licht bitter.

Brutus (6%)
Zoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk. Citrustonen door Amerikaanse hopsoorten. De lage gisting zorgt voor een goede doordrinkbaarheid. Winnaar van ‘Het meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht’.

Highhops (6%)
Als de Engelsen thee gingen halen in India deden ze extra hop en wat meer alcohol in hun bier voor de houdbaarheid. Vijf soorten hop die verrassende frisse tonen geven met een niet te zware bittere afdronk.

Stout 8 (8%)
Engelse hop en verschillende geroosterde moutsoorten. Perfecte smaak balans tussen verse koffie en chocola. Romig en vol. Met een aangenaam bittertje. Verwarmend zwart bier.

Saison 5 (5%)
Waals blondbier van hoge gisting. Werd in de zomers gedronken door de landarbeiders. Een echte dorstlesser van 5% door zijn frisse smaak en licht bittere afdronk.

Maximus - Bierparadijs