Duvel Barrel Aged 2018 & Tynt Meadow Trappist

Duvel Barrel Aged 2018 & Tynt Meadow Trappist

Duvel Barrel Aged 2018 & Tynt Meadow Trappist bij Bierparadijs verkrijgbaar

Zijn jullie klaar voor dit geweldige biernieuws?
Vanaf nu zijn er 2 nieuwe topbieren verkrijgbaar bij Bierparadijs:

Duvel Barrel Aged 2018
– Tynt Meadow Trappist (de laatste nieuwe Trappist)

Kom het snel ontdekken bij Bierparadijs!

DUVEL BARREL AGED 2018 (GELIMITEERD TOT MAX. 1 PER KLANT!)

Onze brouwers voeren een spannend smaakexperiment uit: Duvel laten rijpen op oude, houten vaten. Uiteraard is het niet alleen nostalgie dat onze brouwers drijft, maar ook de wil en passie om met deze oude techniek nieuwe smaken en aspecten van Duvel te ontdekken.
Onze brouwers selecteerden eikenhouten bourbonvaten en nemen de tijd, héééél veel tijd, om de smaken en de aroma’s van de vaten en het bier op elkaar te laten inwerken en te verrijken.

BIER OM TIJD VOOR TE NEMEN

De eerste en tweede editie van Duvel Barrel Aged waren een succes. Niet alleen bij Belgische bier- en bourbonliefhebbers, maar ook internationaal. Het gerijpte speciaalbier werd bekroond met een Gouden Medaille op de World Beer Awards.

Om nog meer mensen kennis te laten maken met Duvel Barrel Aged brengen we met batch 3 maar liefst 79.092 genummerde flessen uit. De 351 vaten, allemaal minstens 5 jaar oud, komen van  gerenommeerde Amerikaanse bourbon distilleries: Four Roses Distillery, Woodford Reserve, Jack Daniel’s, Buffalo Trace, Early Times en Heaven Hill Distillery.

DE VATEN ZORGEN VOOR EEN ROYALE SMAAK

Deze  vaten zijn nog doordrenkt met de originele Bourbon en dat zorgt voor een royaal pallet van karamel en whisky-aroma’s. De pittige bite van Duvel krijgt er zo een smeuïge karamel-en vanilletoets bij én uiteraard het heerlijke bourbonaroma van de vaten.

Hedwig Neven, meesterbrouwer Duvel : “De bourbonvaten geven langzaamaan hun smaak af en zo vermengt onze Duvel geleidelijk aan met alle aroma’s uit de vaten. Op smaak staat geen tijdstip en elk vat evolueert anders, dus wij wachten geduldig af tot de smaak perfect op punt is.”

VERFIJND GENIETEN

Een bier dat gerijpt is tot perfectie verdient een special treatment. Je schenkt Duvel Barrel Aged idealiter aan een temperatuur van 8°C. En het hemelse  aroma komt het best tot z’n recht in het speciaal ontwikkelde degustatieglas, een combinatie van het iconische tulpglas en een tumblerglas.

Duvel Barrel Aged staat voor verfijnd genieten, samen met vrienden en familie, en past perfect op het einde van een feestelijke maaltijd.

Duvel Barrel Aged 2018 - Bierparadijs

TYNT MEADOW

In het hart van het landelijke Leichester (Groot – Britannië | Engeland) kom je in de buurt van Coalville de historische ‘Mount St Bernard Abbey’ tegen. Een prachtig Engels klooster waar sinds kort een nieuwe Trappist gebrouwen wordt. De naam? Tynt Meadow!

Het nieuwe trappistenbier heeft de naam Tynt Meadow gekregen. Vernoemd naar het veld in de buurt van Mount St Bernard Abbey, waar de monniken in 1835 gevestigd waren. Er is uiteraard Engelse hop, mout en gist gebruikt om dit bier te brouwen. Ook is er wat extra gist tijdens het bottelen toegevoegd om het gistproces opnieuw aan te wakkeren. Nagisting op fles dus!

Tynt Meadow is een Dubbel Trappist met 7,4% alcohol. Aroma’s van donkere chocolade, drop en donker fruit. Heerlijk volmondig, een stevige body en mooi in balans. In de smaak ontdek je ook weer die chocolade , maar ook pepertjes en vijgen. In de afdronk is het bier verrassend sprankelend. Het bier is vanaf 9 juli verkrijgbaar bij de brouwerij.

Tynt Meadow - Bierparadijs

 

Duvel Barrel Aged 2018 & Tynt Meadow Trappist - Bierparadijs