Brouwerij De Molen

Brouwerij De Molen

Assortiment Nederlandse bieren wordt uitgebreid bij Bierparadijs

Vanaf vandaag kan je ook een hele hoop heerlijke bieren van Brouwerij De Molen uit Nederland ook bij Bierparadijs verkrijgen. Zo breiden wij ons assortiment weer uit!

Brouwerij de Molen is een craftbeer brouwerij uit Bodegraven (Nederland). De brouwerij staat bekend om zijn brede en zeer gevarieerde collectie aan bieren. Zij brouwen alleen bieren in stijlen die hun eigen voorkeur hebben. Voorbeelden daarvan zijn bieren die zouden kunnen vallen in de categorieën Stout, Porter, Barley Wine, Bitter, Pale Ale, Sour, Lager en Saison. Ze stellen hoge eisen aan de kwaliteit en proberen originele en progressieve bieren te creëren. De brouwerij gebruikt alleen de beste mout, hop en gist zoals zoveel brouwerijen dat uiteraard doen. Hun recepten en brouwprocessen zijn echter heel specifiek om te kunnen bereiken waar ze naar streven. De aroma’s, de smaken en de bitterheid die uniek zijn voor hun bier en dat over de hele wereld zo gewaardeerd wordt.

Brouwerij De Molen Bierparadijs

Experimenten
Brouwerij de Molen is ook een experimentele brouwerij. Ze zijn niet tevreden als ze niet regelmatig iets bijzonders of zelfs ‘off the charts’ brouwen. Elke zes weken resulteert dat in een nieuw bier, nooit eerder gebrouwen en misschien ook nooit meer gebrouwen. Dit doen ze naast hun vaste range van 20 bieren. Ook doen ze over de hele wereld en in eigen brouwhuis regelmatig aan collaboration brews met andere toonaangevende craftbeer brouwerijen. Alle argumenten hierboven maken dat de bieren van Brouwerij de Molen buiten de categorie ‘speciaalbier’ vallen.

Brouwerij de Molen in de wereld
In 2014 heeft de brouwerij iets meer dan 5000 hectoliter gebrouwen. Op dit moment wordt 70% van hun bieren geëxporteerd naar zo’n 30 landen. Je kunt bieren van Brouwerij de Molen tegenkomen in onder andere Japan, Brazilië, Noorwegen, Spanje, India, Canada, de Verenigde Staten, Denemarken, Polen en ja, zelfs België. In Nederland is het vooral verkrijgbaar in bierwinkels en speciaalbiercafés.

Ontstaan van Brouwerij de Molen
Na 12 jaar brouwervaring startte brouwmeester Menno Olivier zijn eigen brouwerij met proeflokaal in zijn garage met de naam De Salamander. Toen de brouwerij in 2004 in korenmolen De Arkduif werd gevestigd, kon de brouwerij groeien, van naam veranderen in Brouwerij de Molen en werd het restaurant ingericht. In 2009 maakte John Brus zijn entree als compagnon en samen bouwden zij aan een volgende stap voor de brouwerij. In 2011 is de nieuwe brouwerij in gebruik genomen, gelegen op 60 meter afstand van De Arkduif en werkt in 2015 een team van twaalf mensen dagelijks aan alles wat er nodig is om de bieren te brouwen en in uw glas te krijgen.

Bieren Brouwerij De Molen
Aangezien Brouwerij De Molen bijzonder veel bieren in haar assortiment heeft en regelmatig unieke, limited editions, bieren brouwt, kan je best een kijkje nemen op http://brouwerijdemolen.nl/bieren/ om een overzicht te krijgen van het aanbod. Ook kan je kijken naar de online catalogus op onze website.

Uitbreiding assortiment Bierparadijs
Naast nieuwe bieren van Brouwerij De Molen, kunnen wij jullie met veel bierplezier vertellen dat we nog een hele hoop nieuwe, heerlijke bieren hebben binnen gekregen in ons assortiment. Zo zijn er nieuwe bieren van Nederlandse en Waalse brouwerijen. Ben jij benieuwd de welke? Kom dan zeker eens langs!
– Spencer Trappist Holiday Ale
– Spencer Trappist Imperial Stout
– Belfort 8
– Le Boucanier Christmas Ale
– La Botteresse Ambrée
– La Botteresse Blonde
– La Botteresse Noire
– La Botteresse Miel
– Winterbier (Brouwerij ’t Gaverhopke)
– Rafiki (Brouwerij ’t Gaverhopke)
– Leegaarke (Brouwerij ’t Gaverhopke)
– Brugge Tripel Prestige 2016
– Arthur’s Legacy n°8 Happy Sylvester
– Bieren Brouwerij Emelisse
– Bieren Brouwerij Jopen
– Bieren Brouwerij Kees
– Mme Goliath (Brasserie des Légendes)
– l’HIVEResse (Brasserie de la Lesse)
– La Rouge Croix (Brasserie de la Lesse)
– Marie Blanche (Brasserie de la Lesse)
– La Cambrée (Brasserie de la Lesse)
– La Chinette (Brasserie de la Lesse)
– Broeder Jacob Lazarus Calvados Infused
– La Grelotte (Brasserie Grain d’Orge)
– 3 Schténg (Brasserie Graing d’Orge)
– Aubel Triple (Brasserie Grain d’Orge)
– Aubel Double (Brasserie Grain d’Orge)
– Blanche Canaille (Brasserie Grain d’Orge)

Brouwerij De Molen Bierparadijs