Brouwerij Brochus

Brouwerij Brochus

Experimenteel Antwerps bier van Brochus, een aanrader!

Nieuw in ons assortiment: De Edelsaison en Red Ale van Brouwerij Brochus. Kom jij hen snel ontdekken bij Bierparadijs?

Brochus is een experimentele brouwerij in hartje Antwerpen. Zij dagen zichzelf uit om u telkens iets unieks te presenteren. Dit is geenszins een holle belofte. Elk van hun recepten wordt slechts één keer in beperkte oplage gebrouwen. Telkens als u een van deze flessen ontkurkt, brengt u een unieke creatie een stapje dichter bij zijn einde. Tegelijk maakt u het voor hen mogelijk om iets nieuws te creëren.

Ze besteden enorm veel zorg aan de ontwikkeling van hun bieren. Ongeveer een jaar geleden raakten 2 biervrienden geobsedeerd door een traditionele Belgische stijl. Saison is ontstaan als dorstlesser voor de seizoensarbeiders op de Henegouwse velden. Uiteindelijk brouwden zij een twintigtal verschillende recepten.

Eén recept stak er met kop en schouders bovenuit: De Edelsaison (5.7%). Kenmerkend is de gebalanceerde, delicate bitterheid. De naam wordt ontleend aan het exclusieve gebruik van Saaz, een Tsjechische edelhop. Ze gebruiken deze aromatische hop ook voor zijn bittereigenschappen. Het samenspel met de kruidige saisongist is subliem. Munich draagt bij tot de volheid van de smaak en de lichte kleuring. Een vleugje ongemoute tarwe zorgt voor fris- en troebelheid. Het resultaat spreekt voor zich.

Slechts 2893 flessen geproduceerd!

NIEUW!

We besteden enorm veel zorg aan de ontwikkeling van onze bieren. De experimenten die zouden culmineren in deze Red Ale (7.7%), begonnen vlak na de oprichting van de brouwerij. We voegden kleine hoeveelheden zwarte mout toe aan Schotse ales om een subtiel geroosterd karakter te bekomen. Later balanceerden we de dosering voor een prachtige rode gloed in onze ordinary bitters. De grens tussen te veel of te weinig geroosterde gerst, is zeer delicaat. Uiteindelijk brouwden we een prachtige Irish Red Ale. In ons enthousiasme gingen we voor een zwaardere moutbasis en overeenkomstig aangepaste bitterheid.

Een aanzienlijke hoeveelheid caramelmout en een vleugje geroosterde gerst geven het bier een dieprode kleur en intense smaak. Na een paar minuten in het glas, verschijnen aroma’s van zwarte bessen en rood fruit op het toneel. Het uitgesproken moutkarakter wordt gebalanceerd met een volle bitterheid.
Slechts 2974 flessen geproduceerd.

Edelsaison - Brouwerij Brochus - Bierparadijs Edelsaison - Brouwerij Brochus - Bierparadijs Edelsaison - Brouwerij Brochus - Bierparadijs