Brouwerij Boelens is gevestigd in Belsele, maar de familie Boelens is oorspronkelijk afkomstig uit Lokeren. Rond 1864 werd Brouwerij/Mouterij Boelens opgericht. De familie Boelens bestond uit graanhandelaars, mouters en bierbrouwers en waren eigenaar van een brouwerij in Lokeren. Een tiental kilometer verder in Belsele, bezat familie De Meester brouwerij De Valk. Net die twee families liggen aan de basis van de huidige Brouwerij Boelens.
In de periode na 1850 werd in de Kerkstraat, op het huidige adres, Brouwerij De Meester – Boelens opgericht. De oprichter van deze brouwerij overleed in 1897. Zijn vrouw, die tot de familie Boelens behoorde, had geen opvolger en vroeg aan haar broer in Lokeren of één van diens zonen de brouwerij in Belsele niet kon runnen.
Op dat moment was Henri Boelens (de grootvader van Kristian) opgeleid als brouwer. Hij besloot te verhuizen naar Belsele om daar zijn tante te helpen om de zaak verder zetten. In 1897 nam Henri Boelens de brouwerij officieel over onder de naam Brouwerij Boelens – De Meester .
Kort voor de Tweede Wereldoorlog overleed Henri Boelens en werd de zaak overgenomen door zijn oudste zoon, de jonge twintiger Hubert Boelens. In 1978 nam Kristian Boelens de brouwerij over van zijn vader Hubert. Hij had het plan om zelf opnieuw een streekbier te brouwen. Op het ambachtelijk weekend van augustus 1993 werd het thuisbrouwen ten huize Boelens in ere hersteld. Voor het eerst sinds 1915 werd er opnieuw bier gebrouwen.
Aanvankelijk begonnen met 150 hectoliter, overstijgt brouwerij Boelens nu de 1000 hectoliter. De huisregel is nog steeds dezelfde gebleven: kwaliteit boven kwantiteit. En of je de heerlijke bieren van Brouwerij Boekens kan smaken!
Waaslander
Dit blonde stadsbier op basis van tarwe is in opdracht van toerisme Waasland gebrouwen. Het heeft een nagisting gehad op fles. Dit frisse bier van 6% heeft een kruidige afdronk en smaakt licht bitter, zacht en fruitig in de mond
Waase Kriek
Deze ongefilterde, donkerrode kriek van 6% is hergist op fles en smaakt zoetzuur, fruitig en heeft een kruidige, zoete afdronk.