Zulte & Alfred

Zulte & Alfred

Verrassend verfrissend uit Zulte

Eind 2016 lanceerde Vincent Versele, achterkleinzoon van Alfred Versele (stichter van de brouwerij ANGLO-BELGE in Zulte in 1891), een bier genaamd naar zijn overgrootvader Alfred.

Het was in 2016 precies 125 jaar geleden dat zijn overgrootvader Alfred Versele samen met Ernest Martens (vader van schrijver en dichter Gaston Martens) een brouwerij opstartte die later de naam ANGLO-BELGE meekreeg. Gedurende 3 generaties was ANGLO-BELGE een waar begrip in het Belgisch bierlandschap met afnemers tot ver buiten de landsgrenzen. Eind van de jaren ’70 was de brouwerij zelfs uitgegroeid tot één van de voornaamste brouwerijen in Vlaanderen met meer dan 300 personeelsleden.

Het bierverhaal gaat nu verder met het Zulte-bier. Oud Bruin, in 1985 omgedoopt tot Zultebier, was destijds één van de paradepaardjes van de brouwerij Anglo-Belge. Tot ver buiten de landsgrenzen werd dit bruin bier wel gesmaakt. Het bruin biertje verdween echter van de markt.

Maar niet getreurd ! Het ZULTE bier is weer helemaal terug in een nieuw kleedje. Sterker nog: het heeft een blonde tegenhanger gekregen.

In een blonde en bruine versie is dit ZULTE bier een mooie uitbreiding van het ALFRED assortiment.

Een assortiment van A tot Z – van ALFRED tot ZULTE.

ALFRED EN ZULTE - BIERPARADIJS

ALFRED is een blond, goudgeel bier van hoge gisting, gebrouwen met mout en hop van Belgische oorsprong. Een licht fruitig aroma, een subtiele moutige smaak en een uitgesproken hopkarakter kenmerken dit bijzonder bier. Alcoholgehalte van 7.5% alc. Vol.

ZULTE BRUIN, een merk uit het ALFRED assortiment, is een Vlaams roodbruin bier van gemengde gisting en 100% gerijpt in eikenhouten foeders. Dit bier heeft een zoet-zure balans met een uitgesproken frisse afdronk. Alcoholgehalte van 5.5% alc. Vol.

ZULTE BLOND, een merk uit het ALFRED assortiment, is een volmoutige, frisse doordrinker van hoge gisting die gebrouwen wordt met speciaal geselecteerde hopsoorten. Alcoholgehalte van 5.5% alc. Vol.

Kom het snel ontdekken bij Bierparadijs!

Zulte & Alfred - Bierparadijs