Coopers

Coopers

Coopers, authentiek en lekker bier uit Australië

Deze maand zetten we graag een brouwerij uit Australië in de kijker: Coopers!
Bierparadijs is namelijk de officiële Europese verdeler van het Australische speciaalbier Coopers. Coopers is de grootste Australische bierbrouwerij in Australische handen, met hoofdzetel in Adelaide. Bierparadijs verkoopt de topmerken Pale AleSparkling AleBest Extra Stout en Extra Strong Vintage Ale. Klik HIER voor meer informatie over de bieren van Coopers. Voor meer informatie, offertes en vragen over export & import, contacteer info@bsbp.be.Coopers - Bierparadijs

COOPERS ORIGINAL PALE ALE (4.5%)
De Coopers Original Pale Ale is een Australisch bier met fruitig karakter en een stevige smaak, ideaal voor iedere gelegenheid. Dit bier wordt met eeuwenoude kennis van zaken gebrouwen en hergist op fles, wat voor de verfijnde smaak zorgt. In 1862 brouwde de Coopers inderdaad zijn eerste bier. De Coopers Pale Ale is goudgeel van kleur en licht troebel door het hef dat bij de hergisting op fles neerslaat. In de neus, fruitaroma’s van de hop en lichte mouttoetsen. Evenwichtig en vol van smaak, licht bitter en niet al te doordringend. De afdronk is relatief droog. De Coopers Pale Ale bevat geen bewaarmiddelen of additieven.

COOPERS SPARKLING ALE (5.8%)
Coopers Sparkling Ale
 is een Australisch bier gebrouwen volgens een recept van 1862! Coopers Sparkling Ale wordt bij een van de grootste Australische brouwerijen gebrouwen en bevat geen bewaarmiddelen of additieven.
Blond bier met oranje kleur en licht troebel. Met zoete, mout- en fruitaroma’s, van vooral karamel en peer. Zacht en zoet van smaak dankzij de hop en de mout. Het geheel is harmonieus en de lichte bitterheid van de hop vult de volle smaak van de mout mooi aan.

COOPERS BEST EXTRA STOUT (6.3%)
Dit donkere Australische bier heeft een ferme en stevige bruine schuimkraag. De kleur lijkt op mahonie, maar in het glas is het onmiskenbaar donkerbruin, ondoorzichtig maar niet helemaal zwart.
De geur van Coopers Best Extra Stout onthult middelintense geroosterde hazelnoten. Dit komt ongetwijfeld door het sterk gebrande mout. Het bier heeft een lichte, soepele dronk en een iets olieachtig mondgevoel.
De afdronk biedt matig intense aroma’s van geroosterde hazelnoten met een nasmaak van houtachtige tonen die lang blijven hangen bij deze karakteristieke stout. De bittere smaak is onmiskenbaar aanwezig, maar goed gedoseerd. Kortom: een succesvolle stout!

COOPERS VINTAGE EXTRA STRONG ALE (7.5%)
Coopers Vintage Extra Strong Ale is een English Strong Ale uit het zuiden van Australië. Dit bier, dat met hoogwaardige ingrediënten is gebrouwen, biedt een uitzonderlijke smaakervaring waarin mout, hop en gist rijkelijk zijn vertegenwoordigd. In het glas onthult zich de wazige oranje kleur met een romige gebroken witte schuimkraag die aroma’s van geroosterde mout, karamel en citrus prijsgeeft.
Bij het proeven kunnen de aroma’s van karamel, fruit, mout en hop worden onderscheiden. De mout en hop zijn mooi in balans voor een subtiele bittere afdronk.

Coopers - Bierparadijs