Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus

Brouwerij Maximus, Utrechts speciaalbier voor iedereen

Brouwerij Maximus is een jonge en ambitieuze brouwerij in het midden van Nederland, Utrecht. Met stoom brouwen zij ambachtelijke bieren op hun koperen installatie. Ze maken bieren die ze zelf lekker vinden, doordrinkbaar zijn, maar wel verrassend blijven bij iedere slok. De brouwinstallatie is in zijn geheel te bewonderen vanuit hun eigen proeflokaal. Wat hebben ze in hun assortiment?

BRUTUS (6%)
Zoetig in het begin met een hopbitterheid in de afdronk. Citrustonen door Amerikaanse hopsoorten. De lage gisting zorgt voor een goede doordrinkbaarheid. Winnaar van ‘Het meest gewaardeerde bier van de provincie Utrecht’.

HIGHHOPS (6%)
Als de Engelsen thee gingen halen in India, deden ze extra hop en wat meer alcohol in hun bier voor de houdbaarheid. Vijf soorten hop die verrassende frisse tonen geven met een niet te zware bittere afdronk.

PANDORA (6%)
Fris, fruitig en licht bitter bier. Een echt session. Het medium koolzuurgehalte zorgt ervoor dat de smaak nog beter tot zijn recht komt.

STOUT 8 (8%)
Engelse hop en verschillende geroosterde moutsoorten. Perfecte smaakbalans tussen verse koffie en chocolade. Romig en vol. Met een aangenaam bittertje.

SAISON 5 (5%)
Waals blondbier van hoge gisting. Werd in de zomers gedronken door de landarbeiders. Een echte dorstlesser van 5% door zijn frisse smaak en licht bittere afdronk.

Kom jij Brouwerij Maximus snel ontdekken bij Bierparadijs als brouwerij van de maand?

Brouwerij van de maand - Brouwerij Maximus - Bierparadijs