Brouwerij Kerkom

Brouwerij Kerkom

Brouwerij Kerkom: bier voor echte binken!

Ook in de maand mei zetten we weer een nieuwe brouwerij in de kijker. Deze keer presenteren we voor jullie Brouwerij Kerkom.

GESCHIEDENIS

De brouwershoeve van Kerkom is meer dan een brouwerij of een hoeve. De brouwerij is opgericht door Evarist Clerinx in 1878, rond 1936 nam zoon Paul de leiding over en in 1952 was het de beurt aan Jean Clerinx. Vanaf 1988 is de Blond Bink geboren en wisten ze al vlug rond Sint-Truiden dat er leven was in de brouwerij.

Sinds 1999 heeft Jean de roerstok letterlijk en figuurlijk doorgegeven aan Marc, een bierliefhebber en brouwer in hart en nieren.

De brouwerij is ondertussen de gedroomde trekpleister geworden van vele wandelaars, fietsers, bierproevers en levensgenieters. Want genoten wordt er, ’s zomers aan de smeedijzeren tafeltjes op de prachtige binnenkoer. In de winter rond de gezellige houtkachel in het vroegere koetshuis. En het hele jaar door van de op ambachtelijke wijze gebrouwen Bink bieren.

Brouwerij Kerkom - Brouwerij Van De Maand - Bierparadijs

FILOSOFIE

Brouwerij Kerkom is 100% ambachtelijk, en daar mogen ze trots op zijn. Het is bij hen namelijk zo dat er nog echt bier wordt gebrouwen.

Van de hop tot het Bink bier, alles gebeurt bij hen met de hand. Een bier met een verhaal, een echte ervaring dus!

BIEREN

Bink Blond (5.5%): Dit drinkbier met een echt hoppig karakter is de perfecte dorstlesser. Deze Blonde Bink is een fris en licht verteerbaar bier met een hoppige neus en een bittere nasmaak.

Bink Bruin (5.5%): Dit drinkbier valt in de smaak bij de liefhebbers van bruin bier. Deze Bruine Bink is een volmondig en zacht bitter bier met een zoetige en moutige afdronk.

Bink Bloesem (7.1%): Dit seizoensbier smaakt fruitig en heeft een licht zoete tint en een lange fruitige en zacht bittere afdronk.

Hopverdomme IPA (7%): Dit bier is een antwoord op de zeer bittere bieren die er wereldwijd worden gebrouwen. De benaming IPA staat hier niet voor India Pale Ale maar voor Incredible, Powerful & Amazing. In plaats van vooral Amerikaanse hoppen gebruiken zij 7 Vlaamse hoppen afkomstig uit de Westhoek. Uiteraard proeven we hier een bier dat zeer bitter is maar eentje dat wel in “balans” is zodat het drinkbaar en uitnodigend is voor een volgend.

Adelardus Tripel (9%): Deze Tripel is donkerder van kleur (oranjeachtig) en is iets voller van smaak. Wat Adelardus Tripel speciaal maakt is het gebruik van gruut. Dit is een mengeling van een 10-tal verschillende inheemse kruiden.

Adelardus Dubbel (7%): Wat Adelardus Dubbel speciaal maakt is het gebruik van gruut. Dit is een mengeling van een 10-tal verschillende inheemse kruiden. De Adelardus Dubbel is een donkerbruin bier van hoge gisting, ongefilterd, ongepasteuriseerd en met nagisting op de fles. Dit abdijbier heeft een volle smaak met een zeer zachte kruidige neus en een licht bittere nasmaak.

Kom jij deze Binken snel ontdekken in onze winkel?

Brouwerij Kerkom - Bierparadijs