Brouwerij Het Nest

Brouwerij Het Nest

Brouwerij Het Nest: de lekkerste troeven in je hand!

Deze maand zetten we Brouwerij Het Nest uit Turnhout graag in de kijker!
Kom jij deze brouwerij snel ontdekken in onze winkel?

HISTORIEK

Van bierproeven als hobby tot de bouw van een hypermoderne brouwerij!
Eind 2000: enkele gezellige biervrienden besluiten om een bierproefclub op te richten. ‘De Orde van de Zatte Mus‘ werd geboren. Tijdens het proeven groeide de interesse in alles wat met bier te maken heeft. Zo besloten een aantal van hun leden om in 2006 bij een lokale biergilde een cursus bierbrouwen te volgen. Al snel volgde een eigen kleine brouwinstallatie.

Eind 2006 werden de eerste amateurbrouwsels gemaakt. Met vallen en opstaan werden er vanaf dan op regelmatige tijdstippen biertjes gebrouwen. De toenmalige 50-literketel werd al snel te klein en zochten ze naar een brouwerij waar ze hun bier konden brouwen en waarbij ze vooral zelf aan de brouwketel konden staan.

Hun eerste ‘echte’ bier lanceerden ze als ‘Festivaltripel’. Het bier was, en is nog steeds, een fruitige tripel met een lichte bitterheid en kruidige afdronk. Nadien zou het bier tot SchuppenBoer gedoopt worden. Turnhout, stad van de speelkaarten, weet u wel?

Het succes van het eerste bier, de SchuppenBoer, was echter zo groot dat ze al onmiddellijk naar een grotere brouwerij moesten uitwijken. Na de SchuppenBoer volgden de HertenHeer, de SchuppenAas, de KlevereTien en als laatste in de rij de KoekeDam. Hiermee werd de ambitie om een ‘Grote Straat’ op de markt te brengen, in 2014, waargemaakt.

De bieren verkenden de hele wereld. Om deze groei aan te kunnen, bouwden ze in 2015 een gloednieuwe en hypermoderne brouwerij in de industriezone Beyntel op de grens van Turnhout en Oud- Turnhout.

Schol!Brouwerij Het Nest - Brouwerij Van De Maand - Bierparadijs

BIEREN

Wij lichten graag De Grote Straat van Brouwerij Het Nest even toe. De lekkerste troef in je hand!

SchuppenBoer (8%)
Met de SchuppenBoer weten de brouwers van het Nest al meteen hun eerste bier op de kaart te zetten! Gebrouwen met cascade hop en toevoeging van koriander. Dit bier is een aanrader voor al wie houdt van een volmondig, fruitig bier met een lichtbittere, kruidige afdronk.

KoekeDam (6.5%)
KoekeDam is een eigen interpretatie van de saison stijl met toevoeging van een Franse saisongist. Een Amerikaanse hopsoort en een kleine hoeveelheid speltmout zorgt voor een frisse ondertoon. KoekeDam is een ideaal verfrissend bier!

HertenHeer (6.5%)
Liefhebbers van koperblond volmoutbier weten HertenHeer te appreciëren. Dit bier heeft een uitgesproken bittere smaak door het overvloedig gebruik van de fijnste Europese hopsoorten. Zonder toevoeging van kruiden kent dit bier toch een lange kruidige en bittere afdronk.

KlevereTien (10%)
KlevereTien is bijna zwart, maar heeft weinig tot niets van een stout. De smaak is overwegend kruidig met een toets van drop (steranijs), karamel en donker fruit. Op het einde komt de heerlijke alcoholwarmte naar boven. Wie tijdens een koude winteravond nood heeft aan een hartverwarmend bier, kiest zeker voor de KlevereTien.

SchuppenAas (6.5%)
SchuppenAas is een goud blond bier waarbij na de hoofdvergisting Brettanomyces gist is toegevoegd. Dit geeft het bier een uitgesproken verfrissende smaak en geur. Het toevoegen van specifieke hopsoorten geven het bier dan weer een fruitige ondertoon van citrus en pompelmoes. Een speciaal bier! Zoveel is zeker.

Kom jij deze bieren snel ontdekken bij Bierparadijs?
Tot snel!Brouwerij Het Nest - Bierparadijs