Brouwerij De La Senne

Brouwerij De La Senne

Brouwerij De La Senne

Een nieuwe maand, een nieuwe brouwerij die we graag in de kijker zetten! De hele maand maart, staat bij ons Brouwerij De La Senne in de kijker.

 

 • Brasserie de la Senne was één van de eerste Craftbierbrouwerijen in brussel. Ze moedigen de liefde voor hoppige bieren aan maar buiten goed gehopte bieren, produceren ze ook bieren van gemengde gisting en bieren hergist met de lokale brettanomyces-gist.De bieren die ze brouwen zijn karakterbieren die heel gebalanceerd zijn. Ze willen kwalitatieve en consistente bieren brouwen. Alle bieren zijn gebrouwen op natuurlijke wijzen met grondstoffen van producenten waar ze een jarenlange en goede relatie mee opgebouwd hebben.Van deze brouwerij, hebben wij volgende bieren in ons assortiment:
  • Taras Boulba

  Taras Boulba is een dorstlessend licht en heel verfrissend bier met een sterk karakter. Het is blond en licht troebel. De aroma’s van nobele hops die in de dry-hopping ontwikkeld werden geven dit bier een kruidige, bloemige en licht citroenachtige toets. Het heeft een krachtige bitterheid en heel droge nasmaak. In de afdronk proef je fruitige toetsen van mout en verse granen.

   

  • Zinnebir

  Zinnebir is een goudkleurige mooi gebalanceerde Pale Ale. De fruitige en hoppige aroma’s doen denken aan gedroogde abrikozen en sinaasappelconfituur. Het is een moutig bier en heeft een mooie bitterheid. Dit is het eerste bier van de brouwerij.

   

  • Stouterik

  Stouterik is een klassieke “Dry Stout” volgens de Ierse traditie  Het Bier is gemakkelijk om te drinken  maar heeft een eigen karakter. De kleur is diep zwart met een robijn nuance. Het heeft gebrande koffie-accenten en is zacht romig met op het einde een fijne bitterheid.

   

  • Jambe-de-Bois

  Jambe-de-Bois goed gehopte Tripel met toetsen van peer en rijpe banaan. De hop geeft bloemige en kruidige accenten van witte peper en nootmuskaat. Door de afwezigheid van residuele suikers is de Jambe de Bois in de afdronk droog en licht bitter.

   

  • Brusseleir

  De Brusseleir is een complex en krachtige black IPA. Het bier is moutig van smaak, met toetsen van karamel, koffie en bittere chocolade, en een gebrand accent in de nasmaak. De dry-hopping geven dit bier fruitige toetsen en een licht kruidig aroma van tabaksbladeren. De welbekende bitterheid blijft lang in de afdronk.

   

  • Bruxellensis

  Bruxellensis wordt voor enkele maanden hergist met een wilde Brettanomyces-gist van Brusselse oorsprong. Het is een amberkleurig bier met koperreflexen. De eerste smaken zijn fruitig, smaken van ananas en rode vruchten gesteund door aroma’s van hop. Kenners kunnen accenten van oud leer herkennen. Het rijk moutige bier geeft een fruitig-konfijt aroma. Finaal is het droog en bitter.

   

  • De Saison van de Bruwer

  De Saison van de Bruwer is een Saison van spelt, gedryhopt en hergist met Brettanomyces. Het  is een blond en doorschijnend bier dat een volle romige schuimkraag heeft. De saison is heel fruitig en aromatisch. In de neus herkennen we ananas, kweepeer, abrikoos en groene bessen. Ook herken je de typische toets van de Brettanomyces. Het bier is zeer droog en best wel bitter. Twee eigenschappen die typerend zijn voor de Saisonstijl uit de jaren 20.

  De Saison is super verfrissend. Dit inspireerde ook haar naam. Het “Bruwersbier” was vroeger in Vlaanderen een licht en verteerbaar bier dat (voornamelijk) werd gedronken door de werkers in de brouwerij.